Gemeente Vlaardingen


Debatles op school

10 februari 2010

jongeren krijgen debatles op school

Op 3 maart aanstaande kan iedere Vlaardinger zijn of haar stem uitbrengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2010. In de aanloop naar deze verkiezingen kregen leerlingen van het College Vos, de Lentiz onderwijsgroep en de St. Jozef Mavo de afgelopen weken gastlessen debatteren van verschillende raadsleden.

Op dinsdag 16 februari debatteren negen jongeren van deze scholen onder leiding van burgemeester Bruinsma met de lokale politici in de Stadsbibliotheek. De leerling die het beste debatteert, ontvangt de Vlaardingse Debat Trofee.

Burgemeester Bruinsma opent de tentoonstelling 200 jaar gemeenteraadsverkiezingen

Burgemeester Bruinsma opende verder de tentoonstelling 200 jaar gemeenteraadsverkiezingen & politieke propaganda in de Stadsbibliotheek. De expositie is te bezichtigen tot 5 maart.

Daarnaast is afgelopen week de StemWijzer Vlaardingen beschikbaar gesteld. Via www.vlaardingen.nl/stemwijzer kan iedereen aan de hand van stellingen politieke partijen vergelijken. Op de website kunnen bezoekers ook films bekijken van de lijsttrekkers. StemWïjzer (bekend van de landelijke verkiezingen) wordt dit jaar voor het eerst ingezet voor gemeenteraadsverkiezingen.

Kijk ook op: www.vlaardingen.nl/verkiezingen