Gemeente Almere

Kick-off project Combinatiefuncties

16-02-2010 | Start: 15:45 | Eind: 17:00 | Locatie: Baken Trinitas Gymnasium, Sas van Gentlaan 6, Almere

De eerste combinatiefunctionarissen in Almere zijn eind vorig jaar al aan de slag gegaan. Maar op dinsdag 16 februari vindt de officiële kick-off van het project Combinatiefuncties plaats.

Tijdens de bijeenkomst doen de wethouders Martine Visser (Onderwijs) en Arno Visser (Sport en cultuur) letterlijk de eerste zet. De combinatiefunctionarissen stellen zich deze middag voor. Daarnaast tekenen diverse maatschappelijke partners van de gemeente Almere de Intentieverklaring Samenwerking project Impuls Brede Scholen, sport en cultuur.

Kinderen actief en cultureel aan de slag krijgen

Een combinatiefunctionaris is in dienst bij één werkgever, maar werkzaam voor twee werkvelden/sectoren in onderwijs, sport en cultuur. Dit versterkt de samenhang tussen de sectoren. Bij een combinatiefunctie krijgen kinderen met één persoon te maken in twee of meer verschillende situaties. Het doel van de combinatiefuncties is meer kinderen actief en cultureel aan de slag te krijgen; gedurende de hele dag en in elke wijk in Almere.

Eenendertig organisaties in Almere hebben aanvragen gedaan en de beschikking gekregen over een combinatiefunctionaris. Deze mensen werken binnen cultuur, onderwijs en sport aan een dagelijks aanbod voor kinderen tot achttien in heel Almere. De eerste combinatiefunctionarissen zijn sinds oktober 2009 actief in Almere. Nieuwjaarsreceptie 2010