Gemeente Enschede

Lezing over samengestelde gezinnen

Ietje Heybroek vertelt

Loes organiseert dinsdagavond 16 februari een lezing over samengestelde gezinnen. Hoe kun je er voor zorgen dat iedereen zich weer thuis gaat voelen in het nieuwe gezin na een scheiding? Wat zijn valkuilen maar vooral: waar liggen oplossingen? Ietje Heybroek is `stiefdeskundige' en komt bij Loes vertellen over samengestelde gezinnen.

Wanneer je na een scheiding een nieuwe relatie krijgt, wil je met je nieuwe partner vaak ook een nieuw gezin vormen. Dit is niet altijd makkelijk. Van de stiefouder wordt veel gevraagd. Je mag zorgen voor de kinderen van je partner, maar je krijgt niet de band met je stiefkind die een biologische ouder al van nature heeft. Je wordt niet vanzelfsprekend geaccepteerd door de kinderen van je nieuwe partner. Soms zorgt een stiefouder meer voor de kinderen van zijn of haar partner dan voor de eigen kinderen. Dat kan gevoelens van frustratie of onmacht oproepen.

Hoe kun je er nu voor zorgen dat iedereen zich weer thuis gaat voelen in het nieuwe gezin? Wat zijn de valkuilen maar vooral; waar liggen oplossingen?
Ietje Heybroek is `stiefdeskundige' en komt bij Loes vertellen over samengestelde gezinnen. Ze is schrijfster van het boek: "Samengesteld. De dynamiek van het stiefgezin" en heeft een eigen praktijk waarin ze mensen begeleid die deel uitmaken van een stiefgezin.

Tijdstip: Dinsdagavond 16 februari van 20:00 tot 21:30 uur. Vanaf 19:30 uur is er inloop met koffie en thee. Locatie: Zaal de Pijpenla, Jeugdafdeling Openbare Bibliotheek, Pijpenstraat 15, Enschede. De toegang is gratis.

Meer informatie
Meer informatie over de lezingen en over Loes zelf is te verkrijgen via www.loes.nl of via telefoonnummer 053 - 430 7022. Loes is ook bereikbaar via haar loket in de Openbare Bibliotheek (jeugdafdeling). Het loket is geopend van maandag tot en met vrijdag van 13.00 - 17.00 uur.

Geplaatst: 11 februari 2010.

11 februari 2010