Ingezonden persbericht

Gerlos en Val Thorens meest populaire wintersportbestemming onder Nederlanders

Mijnsneeuw.nl presenteert resultaten van wintersportonderzoek onder meer dan 3000 Hyvers

Amsterdam, 16 februari 2010 - Mijnsneeuw.nl, de website met informatie over meer dan 1000 wintersportbestemmingen in 22 landen presenteert vandaag de resultaten van een onderzoek onder meer dan 3000 skiërs en snowboarders. De informatie is verzameld via het sociale netwerk Hyves met behulp van de Mijnsneeuw.nl gadget.

Oostenrijk veruit het populairste wintersportland
Uit het onderzoek blijkt dat het overgrote deel van de Nederlandse wintersporters op Hyves in Oostenrijk op wintersport gaat. Maar liefst 66% van alle Hyvers trekken in skiseizoen 2009-2010 naar Oostenrijk, Frankrijk is op afstand tweede met 19% van alle deelnemers, gevolgd door Zwitserland, Duitsland, Tsjechië en Italië. Opvallend is ook dat evenveel mensen dit wintersportseizoen voor Italië als voor Tsjechië kiezen.

Populairste wintersport landen

% wintersporters

1

Oostenrijk

66%

2

Frankrijk

19%

3

Zwitserland

5%

4

Duitsland

4%

5

Tsjechië

2%

6

Italië

2%

Populairste wintersportdorpen
In totaal werden door deze 3000 wintersporters meer dan 380 bestemmingen opgegeven. Uit de top 10 is op te maken dat het Oostenrijkse Gerlos veruit het populairst is onder Nederlandse wintersporters. Snel daarna volgt het Franse Val Thorens. Opvallend is dat de rest van de wintersportbestemmingen in de top 10 allemaal in Oostenrijk liggen.

Populairste wintersportdorpen

Aantal wintersporters

1

Gerlos

236

2

Val Thorens

198

3

Mayrhofen

157

4

Flachau

124

5

Sölden

116

6

Kirchberg

114

7

Hinterglemm

107

8

Westendorf

86

9

Königsleiten

74

10

Saalbach

73

Februari dé wintersportmaand
Bijna 50% van alle wintersporters gaat deze maand, februari, op wintersport. De drukste weken van het jaar zijn dan ook de laatste twee weken van februari, wanneer Nederlanders hun voorjaarsvakantie vieren, en natuurlijk de kerstweek.

Met veel vrienden op wintersport
Via de Mijnsneeuw.nl gadget kunnen Hyvers de vrienden selecteren met wie zij op wintersportvakantie gaan. 55% van hen gaf aan met twee vrienden te gaan, 46% gaat met drie personen of meer.

Over de Mijnsneeuw.nl wintersport gadget
In het afgelopen jaar plaatsten 3475 wintersporters de gadget op hun persoonlijke Hyves pagina. De gadget is bedoelt om in de aanloop naar de wintersport alvast wat voorpret te beleven met vrienden. Zo kun je aftellen naar de vertrekdatum en aan iedereen laten zien waar je gaat skiën of snowboarden en met wie. De gadget vertelt je ook hoeveel sneeuw er al in deze wintersportplaats ligt, wat de weersvoorspelling is, wat anderen ervan vonden en welke Hyvers er nog meer naartoe gaan.

Voorpret voor volgend seizoen?
Voor echte wintersportfans, begint het aftellen naar een volgende skivakantie vaak al op de dag dat ze terugkomen van de vakantie van dit jaar. Uiteraard is de Mijnsneeuw.nl gadget alweer te plaatsen voor het komende seizoen.