Gemeente Halle

Stadsbestuur Halle opent rouwregister na treinongeluk

Vooreerst wenst het stadsbestuur van Halle haar oprecht medeleven te betuigen aan de getroffen families. De stad Halle is in rouw en leeft intens mee met iedereen die rechtstreeks of onrechtstreeks werd getroffen door de vreselijke treinramp in Buizingen.

Naar verluidt zal vanaf donderdag 18/02/2010 om 10.00 uur een rouwregister worden geopend in 12 Belgische treinstations, evenals in de 5 provinciehoofdsteden. In afwachting daarvan stelt de stad Halle een rouwregister open in de inkomhal van het stadhuis van Halle (Oudstrijdersplein 18, 1500 Halle). Dat rouwregister kan getekend worden vanaf vandaag (16/02), 15.00, en dit tijdens de openingsuren van het stadhuis, op weekdagen tussen 9.00 en 17.00 en op zaterdagen tussen 9.00 en12.00.

Het stadsbestuur wenst daarnaast ook alle hulpdiensten, hulpverleners en politiediensten te feliciteren voor hun onuitputtelijke inzet en gedrevenheid. De uitstekende samenwerking tussen de verschillende hulpdiensten, hulpverleners en politiediensten moet hierbij zeker benadrukt worden. Ook wensen wij alle burgers en vrijwilligers te bedanken die gisteren en vandaag spontaan hulp hebben aangeboden, en dit zowel medisch als logistiek. Wij hebben zowel gisteren als vandaag mogen ervaren dat heel wat burgers zich onbaatzuchtig willen inzetten voor hun medemens, en dat is in deze moeilijke tijden hartverwarmend.

De crisiscel van de stad Halle werd gisterenavond ontbonden, na het afsluiten van de provinciale rampenfase. Wij geven nogmaals de telefoonnummers waarop informatie kan verkregen worden en vragen hierbij nadrukkelijk gebruik te maken van de hierna volgende telefoonnummers: