Judo Bond Nederland

Persbericht

Vuijsters laat Grand Prix schieten
Grim Vuijsters (+100 kg) komt komend weekend niet in actie op de wereldbekerwedstrijd in Düsseldorf. De Brabander is nog herstellende van een enkelblessure, een maand geleden opgelopen tijdens een trainingskamp in Zuid-Korea. Na de Grand Slam van Parijs, waar Vuijsters op een knappe tweede plaats eindigde, onderging de judoka een mri-scan. Uit de scan bleek dat de huidige nummer twee van Europa kampt met een spierscheuring.
Ook Henk Grol (-100 kg) laat de Grand Prix in Duitsland aan zich voorbij gaan. Grol, op de voorgaande editie nog goed voor zilver, kampt met een lichte schouderblessure.

In de Duitse stad komen tien Nederlanders in actie. Bondscoach Marjolein van Unen nodigde Kitty Bravik (-52 kg), Juul Franssen (-57 kg), Elisabeth Willeboordse, Anicka van Emden (-63 kg) en Margot Wetzer (-70 kg) uit voor deelname in Duitsland.

Herenbondscoach Maarten Arens selecteerde Jason Gawke (-66 kg), Dex Elmont, Benji Nortan (-73 kg), Marvin de la Croes (-90 kg) en Danny Meeuwsen (-100 kg) voor Düsseldorf.