Ingezonden persbericht


DIGITAAL STEMLOKAAL VOOR DE BESTE WEBPOLITICUS GEOPEND

Welke lokale politicus zet de digitale media het beste in?

Vanaf 14 februari kan iedereen op www.bestewepoliticus.nl stemmen op de Beste lokale Webpoliticus van 2010. Afgelopen weken stelden we een nominatielijst op aan de hand van tips van het Nederlands publiek. Vanaf nu kunt u dus ook echt stemmen op de genomineerden. Uw stem telt mee voor de publieksprijs.

STEMMEN GAAT HARD: DE EERSTE RESULTATEN
De digitale stembus is pas sinds eergisteren geopend, maar er zijn al veel mensen die hun stem hebben uitgebracht. Marc Hesp (VVD Zuidbroek), John van Boven (CU Zwolle) en Ron Dujardin (D66 Etten-Leur) doen het tot nu toe opvallend goed. In twee dagen tijd weten zij zich al op te werken tot de hoogste regionen in de lijst. Maar dat zegt nog niets over de uiteindelijke uitslag: de onderlinge verschillen zijn erg klein en het Nederlandse publiek kan nog stemmen tot en met 28 februari. Er kan dus nog veel gebeuren.

DE PRIJSUITREIKING
Op 1 maart reiken we de prijzen uit aan de winnaars. De jury bepaalt voor vier prijzen de winnaar en het publiek kiest online ook de Beste Webpoliticus. In totaal zijn er vijf prijzen te verdienen: * Beste Webpoliticus 2010 - Publieksprijs
* Beste Webpoliticus 2010
* Beste Tweet
* Beste Weblog
* Beste Website

TIPPEN NOG MOGELIJK TOT 28 FEBRUARI
Mist u kandidaten op de nominatielijst? Iemand die goed twittert, een scherpe weblog heeft of een inhoudelijke website? Tot 28 februari kunt u nog mensen tippen voor op de nominatielijst. Zo kunnen ook zij meedoen aan de verkiezingen.

VERKIEZINGSOVERZICHT
* 14 februari: Start stemmen
* 27 februari: Shortlist juryprijzen bekend
* 28 februari: Deadline tippen
* 01 maart: Prijsuitreiking

De verkiezing 'Beste lokale webpoliticus' is een initiatief van Hendrikx Van der Spek, www.hvds.nl .