NOVA
16-02-2010
In NOVA 16 februari 2010: Kamer versus kabinet over rapport-Davids

Kamer versus kabinet over rapport-Davids
De Tweede Kamer kan vandaag in een debat eindelijk het kabinet aan de tand voelen over de intern zwaarbevochten kabinetsreactie op het Irak-rapport van de commissie-Davids. De reactie van het kabinet is om de eenheid in de coalitie te bewaren dusdanig wollig geformuleerd dat niet voor elke partij duidelijk is wat nu het precieze standpunt is van het kabinet. NOVA doet vanavond uitgebreid verslag.

Ook Spanje baart EU zorgen
De euro staat door de Griekse economische problemen ernstig onder druk. Hoe langer een Brusselse aanpak achterwege blijft, hoe groter de kans dat de euro verder afglijdt. En niet alleen door de problemen in Griekenland. De lidstaten maken zich ook zorgen om Spanje. NOVA is in de provincie La Mancha in het hart van Spanje, waar de crisis in alle hevigheid zichtbaar is.

IJsproblemen op Olympische Spelen
De kwaliteit van het Olympische ijs is verre van uitstekend. Voor de schaatsers een grote ergernis, voor het publiek onbegrijpelijk. Nadat gisteren één dweilmachine kapot ging, ging in de geplande dweilpauze ook de tweede machine kapot. En het was niet de eerste keer dat het dweilen van de ijsvloer voor problemen zorgde. De internationale kririek is dan ook niet van de lucht. NOVA onderzoekt de technologie achter de ijskwaliteit.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)