Ingezonden persbericht

Houten, 16 februari 2010
ANOUK ZINGT TITELSONG
VOOR DE GELUKKIGE HUISVROUW

Nederlands grootste zangeres Anouk verbindt haar song For Bitter or Worse aan de film De Gelukkige Huisvrouw. Deze titeltrack, die momenteel in de Top 40 staat, zal uitgebracht worden in een 'gewone' videoclip en in een clip met fragmenten uit de film. De film De Gelukkige Huisvrouw van regisseur Antoinette Beumer, met in de hoofdrollen Carice van Houten en Waldemar Torenstra, draait vanaf 15 april in de bioscopen.

Directeur Dirk Zeelenberg van Eyeworks Film & TV Drama reageert verheugd op de keuze: "Anouk is een ontzettend stoere en sterke vrouw, die het nodige heeft meegemaakt in haar leven. Met het nummer For Bitter or Worse weet ze precies de juiste, gevoelige emoties uit de film te verwoorden."
Zangeres Anouk deelt mee: "Ik vond het een goed boek en ben erg blij dat het nummer aan de film verbonden wordt."
De track For Bitter or Worse die op de gelijknamige CD staat, is de derde single van haar plaat. Al eerder is deze CD bekroond met de dubbel platina status.

In de film De Gelukkige Huisvrouw, naar het bekende boek van Heleen van Royen, schiet de stralende jonge vrouw Lea (Carice van Houten), door de bepaald niet vlekkeloze geboorte van Harry jr., in een angstaanjagende psychose. Het gevecht wat volgt, in het gesticht tussen haar 'mede-gekken', en eenmaal weer thuis met haar moeder, haar man en het verleden, maakt De Gelukkige Huisvrouw tot een ontroerend, aangrijpend maar vooral ook geestige film over de universele thema´s als geboorte, dood en moederschap.

De film wordt geproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama in samenwerking met Inspire
Pictures.Ingezonden persbericht