Groenlinks Gouda

Jeugdlintje! Grote tekst

Jongeren in Oost verdienen een Jeugdlintje!

Dinsdag 16 februari 2010
Jongeren in Oost verdienen een Jeugdlintje!

Vandaag kwam Gouda weer slecht in het nieuws. Criminele jongeren zouden geld hebben gekregen buiten alle subsidietrajecten om, als "afkoopsom" om maar geen overvallen meer te plegen. Dit bericht bleek totaal ongefundeerd: het ging juist om goede, actieve jongeren die vrijwillig in de vakantie activiteiten organiseerd waaronder een feest. Zulke jongeren verdienen waardering, en in Gouda hebben we daar het Jeugdlintje voor.

Het Jeugdlintje er dankzij de VVD gekomen, juist de partij die nu in de Telegraaf het initiatief van deze jongeren afkraakte. GroenLinks wil juist initiatieven uit de stad stimuleren. Het 3-euro budget voor de wijken en Gouda Ontmoet zijn daar goede hulpmiddelen voor. Dat daar ook in Oosterwei gebruik van wordt gemaakt is alleen maar toe te juichen. Als er weinig te doen is blijf je niet wachten maar kom je in actie, en gebruik je de middelen die we daarvoor als gemeente beschikbaar hebben gesteld.

Bij deze nomineer ik deze jongeren dus voor een Jeugdlintje (als ze niet te oud zijn), vanwege hun verdiensten voor een rustige kerst in Oost en het nemen van goede initiatieven.