Gemeente Maassluis

Jeugdige `regisseurs' filmclips Veilig Opgroeien winnen Oscar


Het was maandag 15 februari gezellig druk in het stadhuis. De sfeer voelde als een ware `Oscaravond'. De rode loper ontbrak, maar de spanning hing in de lucht. In totaal kwamen 80 `regisseurs' van het Kastanjecollege en Reviuslyceum van de 40 genomineerde filmclips over Veilig Opgroeien in Maassluis met hun introducé(e)s luisteren naar de beoordeling door een deskundige jury. Eerst werden de 24 winnende clips bekend gemaakt, die worden opgenomen in de mediacampagne Veilig Opgroeien vanaf 1 april a.s. Vervolgens koos de jury de winnende `regisseurs' van beide scholen voor de clip met de beste inhoud en de origineelste clip. Trots namen de winnaars een Oscar en bioscoopbon in ontvangst en alle genomineerden kregen een dvd met alle filmclips. Een impressie van de `Oscaravond' wordt uitgezonden via de WOS-televisie.

De winnaars van het Kastanjecollege zijn Dennis Artz en Ekrem Aydin uit klas B2a met hun actuele inhoudelijke clip en Marije Zoet en Esther Groenheide uit klas M2a zijn de winnaars van de originaliteitprijs.

Van het Reviuslyceum hebben Fleur van Baalen, Larissa van Ast en Nadine Scholten uit klas V3B de prijs voor beste inhoud in de wacht gesleept en Lamar van Frederikslust en Ramin Fijzi uit klas H3A hebben de originaliteitprijs gewonnen.

De winnende regisseurs ontvingen een Oscar en een bioscoopbon voor hun filmclip Veilig Opgroeien. Op de foto van links naar rechts: Esther Groenheide, Marije Zoet, Nadine Scholten, Fleur van Baalen, Larissa van Ast, Lamar van Frederikslust en Ramin Fijzi. Op de foto ontbreken: Dennis Artz en Ekrem Aydin.

In de eerste week van februari jl. maakten ruim 300 leerlingen van het Kastanjecollege en het Reviuslyceum filmclips over Veilig Opgroeien. In een workshop van drie uur krijgen zij een korte instructie om vervolgens buiten te filmen en de clips te monteren op de computer. Zelf schreven zij een `filmscript' bij het gekozen thema, zoals alcoholgebruik, omgangsvormen, gezonde leefpatronen, beweging of grenzen stellen.

Het nieuwe plan voor 2010-2014 van het succesvolle project Veilig Opgroeien is klaar. In dit plan geeft het preventieteam Veilig Opgroeien aan wat zij de komende jaren wil bereiken en hoe dit aangepakt wordt. Eén van de doelen is om jongeren, oftewel de `kenners', te betrekken bij het ontwikkelen van activiteiten voor de jeugd in Maassluis. Daarom heeft het preventieteam ervoor gekozen om jongeren van het Kastanjecollege en het Reviuslyceum te laten meedenken en meedoen aan de mediacampagne, die start op 1 april 2010. Elke maand worden er twee clips gelanceerd op zowel www.maassluis.nl als de websites van de betrokken organisaties.

Regisseurs Marije Zoet (links) en Esther Groenheide van het Kastanjecollege worden door wethouder Joop Luijendijk en de WOS-televisie in de spotlights gezet.

Download:

* Preventieplan Veilig Opgroeien 2010-2014.pdf (138,17 KB)