GroenLinks Roosendaal


Experiment flitspaal bij Bergrand

Dinsdag 16 februari 2010, 16:40u - Martin van Osch

De bewoners maken zich ongerust over de veiligheid voor fietsers en voetgangers bij de oversteekplaats tussen de Cyclaamberg en Chaletberg. Volgens metingen rijden automobilisten vaak te hard. Snelheden van 80 kilometer per uur zijn niet ongewoon.....

Naar aanleiding van vragen van bezorgde bewoners stelde Martin van Osch van GroenLinks in de commissie ruimte van 11 februari voor om als experiment maar eens een flitspaal of camera te plaatsen bij de oversteekplaats op de Bergrand. Immers de tot nog toe genoemde maatregelen hadden naar de mening ven de bewoners nog steeds geen effect op de veiligheid voor fietsers en voetgangers. Er wordt nog steeds te hard gereden. Snelheden van 80 kilometer per uur zijn niet ongewoon.

Van Osch gaf aan dat er elders in de stad op verschillende plaatsen camera's zijn geplaatst. GroenLinks is daar nooit een warm voorstander van geweest en is dat nog steeds niet, maar wellicht kunnen die technische hulpmiddelen nu een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid en zich bovendien nog terugverdienen ook.

Hij kreeg bij zijn suggestie geen enkele steun van de SP, VVD, ND, RL PvdA en Roosendaalse Lijst. Dat is om zijn minst vreemd want de meeste van die partijen hebben de mond vol van verkeersveiligheid en fietsvriendelijkheid.

We geven het niet op. We gaan er gewoon mee door in de volgende periode want op verschillende plaatsen in de stad, in 30 kiliometer gebieden, bij voetgangersoversteekplaatsen en bij oversteekvoorzieningen voor fietsers worden onveilige situaties door verontruste inwoners gemeld.

Daar moet wat aan gedaan worden. Er staan op sommige plaatsen in de stad duidelijke signaleringsborden bij de oversteekplaatsen. Desondanks wordt er te hard gereden.

Waar signaleren niet meer helpt moet er maar geflitst worden!