Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.45 uur

Utrecht, 16-02-2010

Opslagbox in de brand

UTRECHT Op de Rapenburchdreef ontstond maandagmorgen brand in een opslagbox.

De politie gaat uit van brandstichting en onderzoekt de zaak.

Rond 09.25 uur kreeg de politie een melding dat er brand was in een opslagbox aan de Rapenburchdreef. Ter plaatse zagen agenten dat er rook onder twee afgesloten deuren van een opslagbox doorkwam. De brandweer kwam ter plaatse en heeft, nadat de deuren door de eigenaar waren geopend, de brand geblust. Uit eerste onderzoek bleek dat de brand vermoedelijk is aangestoken. De politie heeft de zaak in onderzoek en zoek getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Maandagmorgen vond op de Thematerweg een eenzijdige aanrijding plaats. Hierbij raakte en vrouw gewond.

Een 35-jarige vrouw uit Nieuwerbrug reed omstreeks 09.15 uur met haar auto over de Thematerweg. De vrouw raakte, vermoedelijk door de gladheid, de macht over haar stuur kwijt en botste met haar auto tegen een boom. Hierna schoof de auto door en kwam half in de sloot tot stilstand. De vrouw zag kans om zelf uit haar auto te klimmen. Zij werd met onbekend letsel naar het Hofpoortziekenhuis overgebracht.

Man aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagavond een man aangehouden omdat hij verdacht werd van het plegen van een diefstal.

Tijdens de surveillance zagen agenten een groep jongens op de Vasco Da Gammalaan bij een bestelbusje staan waarvan de achterdeuren openstonden. De agenten vertrouwden het niet en draaiden hun voertuig om te kijken wat de jongens aan het doen waren. Hierop stoof de groep uitéén een rende weg. De achtervolging werd ingezet. Uiteindelijk lukte het een agent met een diensthond om één van de verdachten, een 19-jarige man uit Utrecht, in een tuin achter een huis aan de Livingstonelaan aan te houden.

De Utrechter werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. De rest van de verdachten werd niet meer aangetroffen. De politie denkt dat er mogelijk sprak was van handel in verdovende middelen.

Woninginbrekers aangehouden

DE MEERN Op de Claudiuslaan heeft de politie drie jongens aangehouden omdat zij verdacht worden van een inbraak in een huis aan de Vadinushof.

Een getuige belde omstreeks 10.10 uur naar de politie omdat hij zag dat drie knapen over een schutting waren geklommen en nu bij een huis aan de Vadinushof naar binnen aan het kijken waren. De politie ging ter plaats. Op de Claudiuslaan zagen agenten drie personen lopen die volledig aan de opgegeven signalementen voldeden.

De verdachten, twee van 17 en één van 19 jaar allen uit Utrecht, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Eén van de 17-jarige jongens verzette zich tegen zijn aanhouding en werd met gepast geweld geboeid overgebracht naar het bureau. De politie onderzoekt wat de betrokkenheid van de verdachten is bij de inbraak.