Ingezonden persbericht


Persbericht 16 februari 2010

ROYAL TOUR OP PALEIS HET LOO

Op Paleis Het Loo is het afgelopen weekend de nieuwste rondleiding, de Royal Tour, van start gegaan. Tv-presentator Jeroen Snel, bekend van het populaire EO programma Blauw Bloed, had de primeur om deze Royal Tour als eerste te mogen volgen. De Royal Tour is een rondleiding langs koninklijke 'hotspots' in en rond het paleis.

Een rondleiding door de vertrekken of de tuin van Paleis Het Loo blijkt al jaren een beproefd middel om bezoekers uitgebreid informatie te geven over de historie van het paleis en zijn bewoners. Om daarnaast tegemoet te komen aan de belangstelling voor de huidige Oranjegeneraties, is er in de afgelopen tijd door Paleis Het Loo een nieuw concept ontwikkeld. Met de Royal Tour wordt de bezoeker geleid langs plaatsen in en rond het paleis, waar getrouwd, gedoopt en gefeest wordt. Aan de hand van kleurrijke foto's worden tijdens de rondwandeling deze koninklijke gebeurtenissen in herinnering gebracht en besproken. Naast onze Koninklijke Familie komen ook bezoeken van buitenlandse vorstenhuizen aan bod. De rondleidingen worden verzorgd door vrijwilligers van de Stichting 't Konings Loo. De Royal Tour duurt circa 60 minuten en wordt dagelijks aangeboden om 14.00 uur (m.u.v. zon- en feestdagen). Alleen voor groepen is reservering noodzakelijk. Kosten E 2,00 per persoon (+ reguliere entreeprijs). Meer informatie op de website van Paleis Het Loo: www.paleishetloo.nl

Paleis Het Loo Nationaal Museum

Postadres Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn.
Ingang via parkeerplaats Amersfoortseweg, Apeldoorn. Geopend dinsdag t/m zondag en op feestdagen van 10.00-17.00 uur. Gesloten 's maandags, tenzij een feestdag.
Entree E 10,00 p.p., 6 t/m 17 jr. E 3,00 p.p.
Routebeschrijving A1 en A50 afslag Paleis Het Loo en vervolgens ANWB-borden volgen. Navigatieadvies: Amersfoortseweg (7313 AA).
Openbaar vervoer Station Apeldoorn, buslijn 102, halte Paleis Het Loo; buslijn 5 (Berg en Bos), 10 (Kerschoten) en 96 (Vaassen), halte Gedenknaald. Informatie 055-5772400 of www.paleishetloo.nl
Persinformatie PR & Marketing, 055-5772463.


---- --