Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.15 uur

Utrecht, 16-02-2010

Fiets van flat: jongeman gewond

NIEUWEGEIN Een voetganger raakte op maandag 15 februari gewond toen hij een fiets op zijn hoofd kreeg.

Rond 15.05 uur kreeg de politie de melding dat op het Nijpelplantsoen een fiets van vijfhoog naar beneden was gegooid. Dat zou naar aanleiding van een ruzie zijn. Een 19-jarige jongen uit Nieuwegein, die niets met de ruzie te maken had, wilde op dat moment in een lesauto stappen. Hij kreeg de fiets op zijn hoofd en raakte gewond. De fiets kwam ook half op de lesauto terecht.

Het gewonde slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar werden zijn verwondingen aan zijn hoofd met zeven hechtingen gehecht. Tevens bleek hij een zware hersenschudding te hebben opgelopen. Hij deed aangifte van mishandeling.

Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar de verdachte die de fiets naar beneden had gegooid, werd niet meer aangetroffen. De politie zet het onderzoek voort.

Straatroof

NIEUWEGEIN Een meisje moest op maandagavond 15 februari onder dwang haar bankpas en pincode geven.

Rond 23.05 uur fietste een meisje van 16 jaar uit Nieuwegein met een vriendin over de Zwanenburgstraat vlakbij de Nedereindseweg. Daar kwam ter hoogte van een supermarkt een man op hen af, die hen met een vuurwapen bedreigde. Het vriendinnetje ging er op de fiets vandoor, maar de 16-jarige werd gedwongen haar bankpas en pincode te geven. Vervolgens rende de verdachte weg. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen de verdachte niet meer aan. Het meisje heeft haar bankpas direct laten blokkeren.

Signalement:

Lichtgetinte man 25-40 jaar, 1.75-1.85 meter, normaal postuur en hij droeg donkere kleding.

Aan getuigen van de beroving en aan mensen die de verdachte rond 23.00 uur op of in de omgeving van de Zwanenburgstraat/Nedereindseweg hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Ramkraak

LOPIK In de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 februari werd een ramkraak bij een bank gepleegd.

Rond 02.20 uur werden omwonenden van een bank aan de Dorpsstraat wakker van een hoop herrie. Meerdere bewoners keken uit het raam en zagen dat een auto door de gevel van de bank was gereden en in het pand stond. De getuigen belden 1-1-2. Kort daarna reed de auto het pand uit en ging er met hoge snelheid vandoor in de richting van Cabauw. Het betrof een klein model zilverkleurige auto.

Ondanks een uitgebreide zoektocht in de omgeving, waarbij meerdere politie-eenheden werden ingezet, werd de auto met de verdachten niet meer aangetroffen. Het is nog onbekend of er buit is meegenomen.

Aan getuigen van de ramkraak en aan mensen die voor of na de kraak iets verdachts hebben gezien in of in de omgeving van Lopik, mogelijk de zilverkleurige klein model auto, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.