Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.20 uur

Utrecht, 16-02-2010

Aanrijding op Rijksweg A12

WOERDEN Bij een ongeval op de Rijksweg A12 raakte op maandag 15 februari een inzittende gewond.

Rond 14.00 uur reed een 34-jarige automobiliste uit Apeldoorn met haar auto over de A12 in de richting van Gouda. Bij haar in de auto zaten een 30-jarige plaatsgenoot en een 51-jarige vrouw uit Ugchelen. De Apeldoornse reed over de middelste rijstrook. Toen ter hoogte van Woerden een vrachtwagen van de rechter rijstrook naar links kwam, moest de Apeldoornse naar links uitwijken. Daarbij verloor zij de macht over het stuur. De auto reed daardoor via de linker rijstrook, de middenberm in en botste tegen de vangrail. Door het ongeval sloeg de vrouw uit Ugchelen met haar hoofd tegen een zijruit van de auto, waarbij de ruit sneuvelde en de vrouw gewond raakte. Zij werd per ambulance naar het Groene Hartziekenhuis in Gouda gebracht. De andere betrokkenen raakten niet gewond. De auto moest worden weggesleept.

Winkeldieven

HARMELEN Agenten hielden op maandag 15 februari twee mannen aan op verdenking van winkeldiefstal.

Rond 16.05 uur kreeg de politie de melding dat medewerkers van een winkel aan de Kerkweg op straat achter een winkeldief aanzaten. Agenten gingen ter plaatse en zagen de medewerkers en de verdachte op de Breudijk lopen. De agenten hielden de verdachte, een 32-jarige man uit Gouda, aan.

De medewerkers van de winkel verklaarden dat de verdachte samen met een andere verdachte op zaterdag een grote hoeveelheid tandpasta en elektrische tandenborstels had gestolen. De diefstal was pas aan het licht gekomen, toen de bewakingsbeelden werden bekeken, maar toen waren de verdachten al verdwenen. Een medewerker van de winkel herkende de verdachten nu ze weer in de winkel waren. Toen beide mannen de winkel verlieten, gingen medewerkers achter hen aan. Eén van de verdachten ging er in een auto vandoor.

Agenten keken uit naar de tweede verdachte, die er in een auto vandoor was gegaan. Agenten van het KLPD zagen hem op de Rijksweg A27 bij Utrecht rijden. Daar werd de verdachte, een 22-jarige man uit Eemnes, aangehouden. In de auto troffen agenten enkele tientallen tubes tandpasta aan. Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht, zijn ingesloten en zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.