Ingezonden persbericht


Business Software Alliance pleit voor eindejaarsinventarisatie van software Belangenbehartiger van softwarebranche biedt nu online tool voor Software Licentie Verklaringen (SLV's)

Amsterdam, 16 februari 2010 - De Business Software Alliance (BSA) roept bedrijven op de aanwezige software en softwarelicenties mee te nemen in hun financiële eindejaarsinventarisatie. De BSA adviseert het financieel management om software op de balans te zetten. De reden hiervoor is, dat de BSA de indruk heeft dat de meeste bedrijven sofware niet als bedrijfskapitaal bestempelen, dit in tegenstelling tot hardware. Om bedrijven bij hun software-inventarisatie te helpen, maakt de BSA de Software Licentie Verklaring (SLV) online beschikbaar. De online versie is gebruiksvriendelijker dan de offline versie doordat een bedrijf niet steeds alle gegevens opnieuw hoeft in te vullen.

De Software Licentie Verklaring (SLV) is een tool waarmee organisaties van vijf tot vijfentwintig medewerkers softwaregebruik en -licenties kunnen beheren. Door het invullen van de SLV krijgt een bedrijf direct inzicht in, en een overzicht van de aanwezige software op computers en servers binnen de organisatie, en van de bijbehorende licenties.

"We vinden het opmerkelijk om te zien dat veel bedrijven hun software niet als bedrijfskapitaal beschouwen. Dat is het namelijk wel en daarom zou het als creditpost op de balans moeten staan", zegt Jacco Brand, voorzitter van het BSA Benelux Committee. "Het goed bijhouden van softwarelicenties moet een belangrijk onderdeel worden van een eindejaarsinventarisatie. Bij voorkeur uit te voeren door een IT- en een financieel verantwoordelijke. De informatie die nodig is voor een Software Licentie Verklaring, is vaak al binnen het bedrijf aanwezig of in ieder geval snel boven water te halen. Een relatief kleine moeite voor een goed softwareoverzicht dat veel problemen en soms zelfs geld kan schelen."

BSA onderneemt stappen tegen bedrijven die het auteursrecht schenden en beschermt zo de rechten van software-uitgevers. Om bedrijven te ondersteunen in het naleven van de wet- en regelgeving omtrent auteursrechten, biedt BSA ze tools en tips voor een optimaal softwarebeheer.

###

Voor meer informatie over de Software Licentie Verklaring: www.risicoalarm.nl/softwarelicentieverklaring

Over Business Software Alliance (BSA)
De Business Software Alliance (www.bsa.org) richt zich op het bevorderen van een veilige en legale digitale wereld. De BSA fungeert als spreekbuis van de wereldwijde commerciële-softwaremarkt en hardwarepartners in de richting van overheden en de (inter)nationale markt. Leden van de organisatie vertegenwoordigen de snelst groeiende industrie ter wereld. De BSA-programma's ondersteunen technologie-innovatie door middel van educatie en beleidsinitiatieven die de bescherming van auteursrechten, cyberbeveiliging, handel en e-commerce bevorderen. BSA-leden zijn onder andere Adobe, Altium, Apple, Asseco Poland S.A., Attachmate, Autodesk, Bentley Systems, CNC, Corel, Dassault Systèmes SolidWorks Corporation, DBA Lab S.p.A., Embarcadero, Mamut, Map License, Microsoft, Microstar, NedGraphics, O&O Software, Scalable Software, Siemens, Symantec, Tekla en The MathWorks. Voor meer informatie: www.bsa.org/netherlands.

Noot voor de redactie,