Ingezonden persbericht


Persbericht

Meer resultaat uit je training door beheersing van paardrijdtechniek

De nieuwe videocursus 'Rijtechniek' vergroot jouw kennis

Huizen, 16 februari 2010 - "Er is nog lang niet altijd voldoende kennis van de paardrijtechniek bij ruiters aanwezig om het maximale uit de training te halen", stelt instructeur Johan Hamminga. In de nieuwste videocursus 'Rijtechniek' van Abouthorses.tv in samenwerking met de KNHS en Johan Hamminga staat de techniek van het paardrijden centraal.

Paardrijden is een prachtige sport, zeker als het vanzelf lijkt te gaan. Hoe meer je de techniek van het paardrijden beheerst en het bewegingsmechanisme van het paard begrijpt, des te beter zul je jouw paard op kunnen leiden. De nieuwe videocursus Rijtechniek is nuttig voor iedereen, uit alle disciplines, die meer inzicht wil krijgen in trainingsprincipes en zijn/haar paard correct wil opleiden en trainen. Binnen enkele internetklikken kun je overal, vanaf iedere PC de nieuwe videocursus activeren en bekijken.

Praktisch
Deze cursus behandelt vele vragen en problemen die dagelijks ontstaan bij de training van paarden. Praktische problemen als ongelijke druk in de hand, het scheef lopen van het paard of moeite met de inbuiging worden uitgebreid behandeld. Met diverse dressuurmatige oefeningen leer je het paardenlichaam gymnastiseren. Alle problemen hebben een basisoorzaak. Alleen vanuit een correcte opleiding krijgt het paard de juiste bespiering en wordt het paard fysiek sterker en kan hij het werk psychisch beter aan. Daarom besteden ook topruiters veel aandacht aan de basis van het dressuurwerk.

Over Abouthorses.tv
Abouthorses.tv is een laagdrempelig internetplatform waarmee zowel beginnende als meer ervaren paardensporters en -liefhebbers op een eenvoudige en visuele manier hun kennis over paarden via internet kunnen verbreden. Abouthorses.tv publiceert als eerste in Nederland professionele online videocursussen voor iedereen die met paarden te maken heeft. Iedere cursist bepaalt zijn of haar eigen leermoment en -tempo. Reistijd en reiskosten worden bespaard. Abouthorses.tv ontwikkelt ook hippische cursussen, informatievideo's en commercials in opdracht van derden. Abouthorses.tv is een initiatief van Abouthorses.tv B.V.

Op www.abouthorses.tv leren paardensporters en -liefhebbers verantwoord om te gaan met hun paard. Zo zorgen zij voor een beter paardenwelzijn.