Ingezonden persbericht


Persbericht

Finalisten Trendwacher Of The Year Awards bekend

Tony Bosma, Tom Kniesmeijer, Truus Dokter, Justien Marseille en Carl Rohde zijn genomineerd voor de TrendWatcher Of The Year (TWOTY) Award 2010. Daarnaast zijn de kandidaten voor diverse deelprijzen bekend gemaakt. Voor de TrendSetter Of The Year zijn dit: Kyteman, Annemarie van Gaal en Neelie Kroes.

De TrendWatcher Of The Year (TWOTY) Award wordt uitgereikt aan de trendwatcher die zich het afgelopen jaar het meest verdienstelijk heeft gemaakt voor de eigen klanten, de maatschappij en de trendwatchbranche. Bij de jurering wordt ook gekeken naar de werkmethode van de trendwatcher. De TrendWatcher Of The Year Awards zijn een initiatief van het trendplatform Second Sight.

De finalisten zijn uitgekozen door een jury onder voorzitterschap van Andrea Wiegman (Second Sight), waarin zitting verder hebben: Joost Augusteijn (Rabobank Nederland), Stephan Bolderik (Bloei), Sabien Duetz (Hema), Martijn Hamann (Van den Ende & Deitmers), Lot Keijzer (Twist), Nannet van der Kleijn (Amfi/ HVA), Roek Lips (Nederland 3), Marja Ruigrok (Ruigrok | NetPanel), Bob Stumpel (Result) en Franska Stuy (Sanoma Magazines, Libelle).

Behalve voor de Trendwatcher Of The Year Award zijn er ook finalisten voor deelprijzen: Upcoming Talent Of The Year, Implementation Agency of The Year, Implementation Of The Year. Daarnaast zijn er in de categorieën Food, Technologie, Duurzaamheid Mode & Design en Jongeren specialistische trendwatchers genomineerd. De kandidaten staan vermeld op www.twoty2010.nl

Voor de TrendSetter Of The Year Award zijn dit jaar genomineerd: Kyteman, Annemarie van Gaal en Neelie Kroes.

Voor het eerst reikt Second Sight dit jaar de Oeuvreprijs Trendwatching uit, een prijs die eens in de vijf jaar wordt toegekend. Genomineerd zijn: Lidewij Edelkoort, Carl Rohde en Hilde Roothart.

Op 21 april worden de winnaars bekend, bij de uitreiking van de TWOTY Awards in de MTV Studio's Amsterdam. Voor de pers zijn enkele plaatsen beschikbaar.