Ingezonden persbericht


Geavanceerde mobiele technologie op uitgebreide line-up netbooks en note PC's

Samsung demonstreert 's werelds eerste LTE-netbook op Mobile World Congress

Delft, 16 februari 2010 ­ Samsung demonstreert 's werelds eerste Long Term Evolution (LTE) netbook PC op Mobile World Congress 2010. Dankzij haar eigen LTE modem chipset Kalmia, heeft Samsung een LTE-netbook ontworpen dat opvallend klein is. Met haar eigen LTE-dongle en het grootste assortiment apparaten bevestigt Samsung opnieuw haar marktleiderschap in een nieuwe generatie mobiele technologie.

()
Samsung demonstreert live videostreaming via haar eigen LTE netwerkuitrusting op het Samsung netbook N150. Dit netbook is reeds beschikbaar met HSPA 3G en WiFi en zal ook met LTE op de markt komen. LTE geeft dit netbook hoge snelheden, een lage latentie en volop connectiviteit. Dit is ideaal voor gebruikers die toegang willen hebben tot grote hoeveelheden data, wanneer het hen uitkomt. Voor het eerst kunnen operators die bezig zijn met de uitrol van next generation-netwerken de kracht van het netwerk en de voordelen daarvan met zeer krachtige producten aantonen.

Met hoogstaand design en waardevolle features biedt de Samsung N150 alles wat gebruikers verwachten van een netbook. De N150 heeft een reflectiewerend 10,1 inch LED display. Dit energiezuinige beeldscherm laat de scherpste details en de meest natuurlijke kleuren zien. Daarbij spiegelt dit display niet onder fel (zon-)licht. Dankzij de geoptimaliseerde processorkracht van de N150 en de duurzame batterij heeft dit netbook een uitzonderlijk lange batterijduur van 8,5 uur*. Samsung geeft twee jaar garantie op de N150 en één jaar op de batterij.

Met de geïntegreerde Easy Resolution Manager-tool kun je de schermresolutie makkelijk aanpassen aan programma's of games die resoluties van 1024 x 768 vergen. Daarnaast bevat dit netbook een geïntegreerde Digital LiveCam voor videoconferencing en live messaging. De ingebouwde webcam, interne microfoon en koptelefoon-uitgang zijn de basis voor videoconferencing, live messaging en VoIP-telefonie, waardoor je eenvoudig en kostenefficiënt met je vrienden en familie in contact kunt blijven.

'De N150 is een slimme keuze voor wie onderweg stijlvol op een computer wil werken', zegt Kyu Uhm, Vice President van Samsung IT Solutions Business. 'Wij zien een toenemende vraag naar dataservices, of de consument nu binnen is, buiten of onderweg. Met onze end-to-end totaaloplossing die bestaat uit een core-chip, de infrastructuur tot diverse devices, bieden we de consument waar hij naar verlangt.' Naast 's werelds eerste demonstratie van het LTE-netbook N150, toont Samsung de dongle GT-B3710 op Mobile World Congress. Ook showt Samsung een uitgebreide line-up van netbooks en note PC's, waaronder de N210, N220 en de NB30.

Op http://samsungmwc2010.com kun je de nieuwste Samsung telefoons en netbooks leren kennen. Je kunt Samsung op het Mobile World Congress vinden op stand 8b 169. Volg Samsung op Mobile World Congress 2010 op www.twitter.com/SamsungMWC.

()

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld behaalde Samsung Electronics in 2008 een totale omzet van US$ 96 miljard. Bij het bedrijf werken circa 164.600 mensen op 179 vestigingen in 61 landen in zeven onafhankelijk opererende business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Semiconductor en LCD. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux.

Met vijf designcentra over de hele wereld laat Samsung zien dat consumentenelektronica om meer dan technologie draait. Samsung laat zich inspireren door de lifestyles van consumenten. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.Ingezonden persbericht