Persbericht

NAVTEQ onthult EMEA-winnaars in de Global LBS Challenge® Developer Competition


- Mobilyz GmbH wint hoofdprijs met Wikitude Drive en krijgt 35.000 euro cash plus data, licenties op tools en services met een waarde van 560.000 euro
- Nederlandse M2Mobi wint prijs met sociale informatie bron Nulaz

Mobile World Congress, Barcelona - 16 februari 2010 - NAVTEQ, wereldwijd de toonaangevende leverancier van digitale kaart-, verkeers- en locatiegegevens voor ingebouwde, portable, draadloze en bedrijfsnavigatiesystemen, maakte tijdens een ceremonie bekend dat Mobilizy de hoofdprijs heeft gewonnen in de EMEA-editie (Europa, Midden-Oosten, Afrika) van de NAVTEQ Global LBS Challenge® 2010. Hun mobiele LBS-toepassing Wikitude Drive is een turn-by-turn navigatiesysteem gebaseerd op NAVTEQ®-kaarten dat een augmented reality camera modus en text-to-speech instructies mogelijk maakt. Het Oostenrijkse Mobilizy Gmbh (http://www.mobilizy.com) versloeg elf andere finalisten, stuk voor stuk beoordeeld door een panel met gerenommeerde juryleden, bestaande uit managers van toonaangevende bedrijven op het gebied van draadloze producten en technologie.

De tweede en derde prijs werden door dezelfde jury toegekend aan:


- Mobitee (http://www.mobitee.com), Frankrijk: Mobitee is een GPS golfhulp, die met NAVTEQ-kaarten de dichtstbijzijnde golfbaan vindt en de weg daarheen wijst, de afstand naar elke green weet en scores berekent.
- M2Mobi (http://www.m2mobi.com), Nederland: Nulaz is een bron met sociale informatie, waarmee je kunt zien op welke plaatsen mensen, organisaties en evenementen zich rondom je bevinden.

De EMEA-winnaar van de hoofdprijs en de winnaars van de tweede en de derde prijs kregen meer dan 1,4 miljoen euro prijzengeld van NAVTEQ en de sponsors en bovendien een mogelijkheid tot wereldwijde aandacht voor hun LBS-toepassing.

Naast de algemene prijzen reikte NAVTEQ ook speciale prijzen uit als erkenning van uitstekende prestaties in specifieke categorieën:


- Best Use of Location-Based Advertising: Telmap(TM), Israel - Telmap5
- Best Touch User Interface (UI) Application: ZorroGPS®, China - ZorroGPS Live
- Best API Creation: Mobilizy GmbH, Oostenrijk - Wikitude Drive

Ook waren er speciale onderscheidingen voor uitstekende prestaties, uitgereikt door sponsors van het evenement. Mobitee won twee van deze erkenningen:
- Beste applicatie met Tanla License Manager, gekozen door global sponsor Tanla
- Meest innovatieve gebruik van graphics, gekozen door global award sponsor Imagination Technologies

"We zien dat mobiele toepassingen, en dan met name location-enabled solutions, zowel voor de consument als in bedrijven steeds belangrijker worden", zegt Jeff Mize, executive vice president, Global Sales bij NAVTEQ. "De kwaliteit van de jury en onze sponsors in de Global LBS Challenge van dit jaar versterkt de vraag naar location-based solutions en we verheugen ons op steeds meer veelzijdigheid in de LBS-toepassingen."