Persbericht

NAVTEQ verkozen tot preferred supplier door de specialist in off-board GPS, Appello

LG en Sony Ericsson GPS mobiele telefoons geschikt voor Wisepilot(TM) navigatieplatform met data en realtime traffic-service van NAVTEQ

Barcelona, Mobile World Congress - 16 februari 2010 - NAVTEQ, de toonaangevende wereldwijde leverancier van digitale kaarten, verkeer- en locatiegegevens voor ingebouwde, draagbare, draadloze en zakelijke oplossingen, is verkozen tot preferred supplier door de specialist in off-board GPS, Appello. Het Zweedse bedrijf gaat zowel de data als een realtime traffic-service van NAVTEQ gebruiken in haar Wisepilot(TM) navigatieplatform voor de mobiele telefoons van LG en Sony Ericsson die met GPS zijn uitgerust.

Appello is één van de weinige applicatieontwikkelaars die een navigatieplatform op de markt brengen, dat kant-en-klaar kan worden geïnstalleerd in mobiele telefoons van een scala aan fabrikanten van dergelijke apparatuur. Onlangs heeft Appello LG en Sony Ericsson aan haar klantportfolio toegevoegd. In beide gevallen wordt de Wisepilot(TM)-oplossing in eerste instantie aangeboden aan consumenten in 55 landen. Het omvat een 30-dagen 'try and buy (probeer en koop)'-aanbod - waarna men kan kiezen uit een reeks abonnementen. Wisepilot(TM) beschikt over turn-by-turn navigatie met stemsturing en bewegende 3D-kaarten plus, tegen meerprijs, gidsen, weersvoorspellingen, waarschuwingen voor veiligheidscamera's, en automatische reisrapporten.

"Dankzij onze overeenkomst met NAVTEQ hebben we toegang tot wereldwijde kaartdekking met een zeer hoge kwaliteit en een uniforme datastructuur", aldus Leif Sundström, Vice President en General Sales Director bij Appello. "Mede hierdoor kunnen we consumenten waar ook ter wereld een rijke draadloze navigatie-ervaring bieden terwijl ze van land naar land reizen."

Omdat het een off-board oplossing is, slaat Wisepilot(TM) geen data op het apparaat zelf op, maar biedt het toegang tot de allernieuwste informatie en kaarten via een navigatieserver. De responstijden zijn indrukwekkend en deze technisch innovatieve benadering beperkt het downloaden van data tot een minimum, zodat er naast de navigatieoptie op de gsm ook nog plaats is voor muziek en foto's. Wisepilot(TM) is verkrijgbaar in meer dan 20 talen: Tsjechisch, vereenvoudigd Chinees, Kroatisch, Deens, Nederlands, Engels, Fins, Frans, Duits, Grieks, Hindi, Indonesisch, Italiaans, Maleis, Noors, Pools, Portugees, Russisch, Sloveens, Spaans en Zweeds.

"NAVTEQ is blij dat het is verkozen tot preferred supplier door Appello, dat duidelijk een sterke global player is in de concurrerende telecombranche", zegt Serge Bussat, Vice President Consumer & Wireless Sales Europe bij NAVTEQ. "Voor de unieke navigatieproducten die het op de markt brengt, vertrouwt Appello volledig op hoogwaardige kaart- en traffic-data. NAVTEQ heeft zich erop toegelegd deze data en deze content wereldwijd te leveren, zodat onze klanten hun eindgebruikers de best mogelijke ervaringen kunnen bieden."