Persbericht

CIBER standaardiseert ontwikkeling en beheer Java-software


~ CIBER Software Factory binnen twee jaar uitgebreid met technologie Microsoft, Oracle, ECM en Tibco ~

Eindhoven, 16 februari 2010 - CIBER Nederland heeft alle bestaande Java-softwareontwikkeling en -beheer ondergebracht binnen de CIBER Software Factory. In deze 'softwarefabriek' worden de werkprocessen en hulpmiddelen voor het ontwikkelen van software zo veel mogelijk gestandaardiseerd. Hierdoor kan software goedkoper en sneller worden ontwikkeld.

CIBER levert regelmatig maatwerkoplossingen aan klanten, gebaseerd op technologieën als Java EE, Microsoft.NET en Tibco. De CIBER Software Factory (CIBERSoFa) is gebaseerd op industriestandaarden zoals RUP, PRINCE2 en TMap en heeft een wetenschappelijke onderbouwing. Binnen CIBER Nederland werken twintig medewerkers in de ontwikkelstraat. Het gaat om Java-consultants, zowel op het gebied van ontwikkeling als beheer; zij leveren software aan onder meer Essent, NXP en EDSN. Binnen nu en twee jaar wordt de CIBERSoFa uitgebreid met geïntegreerde ontwikkel- en beheerstraten op het gebied van Microsoft, Oracle, ECM en Tibco.

"Software wordt steeds meer gemeengoed, maar de ontwikkeling kost vaak nog relatief veel tijd", aldus Tom van den Berg, directeur van CIBER Nederland. "In de CIBERSoFa maken we gebruik van standaard bouwblokken, waarmee veel tijd kan worden bespaard. We hebben bijvoorbeeld de beschikking over standaard-inlogschermen, omdat deze in veel software worden toegepast. Op die manier hoeven ontwikkelaars niet steeds opnieuw het wiel uit te vinden. Software wordt daardoor niet alleen sneller en goedkoper ontwikkeld, maar het maakt het proces ook voorspelbaarder - we kunnen aan het begin van het traject precies voorspellen wanneer de nieuwe toepassing klaar zal zijn."