Persbericht

NAVTEQ levert kaartgegevens en informatie over maximumsnelheden voor Coyote waarschuwingssysteem voor camera's Nieuwe Coyote Mini V.2 geeft permanent advies over maximumsnelheid


Barcelona, Mobile World Congress - 16 februari 2010 - NAVTEQ, de toonaangevende aanbieder van digitale kaarten, verkeer- en locatiegegevens voor ingebouwde, draagbare, draadloze en zakelijke oplossingen NAVTEQ, de toonaangevende aanbieder van digitale kaarten, verkeer- en locatiegegevens voor ingebouwde, draagbare, draadloze en zakelijke oplossingen, levert aan Coyote Systems een NAVTEQ-kaart met zijn product Speed Limits voor het nieuwe model in de populaire serie camerawaarschuwingssystemen. Met de introductie van de Coyote Mini V.2 is dit product uitgegroeid tot een multi-taskingsysteem dat naast andere functies nu ook continu de lokaal geldende maximumsnelheid toont en zo de gebruiker helpt overtredingen te vermijden.

Een belangrijke reden voor het succes van de Coyote Mini is de deelname van de gebruikers. Zij leveren niet alleen regelmatig informatie over de locatie van flitspalen, maar waarschuwen ook bij files of ongevallen. Ze krijgen een beoordeling op basis van de kwaliteit van hun informatie. Elk apparaat heeft een GSM/GPRS-modem voor tweewegcommunicatie. Daarmee kunnen gebruikers informatie naar de server van Coyote Systems sturen, die op zijn beurt regelmatig updates met de nieuwste details naar de apparatuur stuurt.

"De Coyote Mini V2 maakt gebruik van satelliettechnologie en combineert die met kaartinformatie om continu de exacte locatie van het voertuig te bepalen", legt Fabien Pierlot, CEO en mede-oprichter van Coyote Systems, uit. "Deze locatie wordt constant vergeleken met de locaties van flitspalen in de database van het systeem en met de actuele verkeersinformatie die onze user community aanlevert. De bestuurder krijgt dan automatisch een waarschuwing als hij een locatie met een camera of een file nadert. Nauwkeurige informatie over maximumsnelheden is vitaal. Daarom kozen we NAVTEQ als onze informatiebron."

Dankzij een groot kleurenscherm kan het apparaat geconfigureerd en aangepast aan de persoonlijke wensen worden, zonder dat een computer of het Internet nodig is. In Frankrijk is er al een groot aantal gebruikers en Coyote Systems gaat het product de komende maanden introduceren in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië, zodat het aantal gebruikers in Europa blijft doorgroeien in de richting van een half miljoen.