Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Internationale aandacht voor ergonomische multi-touch tafel Amsterdams duo Amsterdam, 16 februari 2010

SOCO Sensus ontwikkelt in samenwerking met Intactlab de Touchy Remix. De eerste multi-touch tafel waaraan zes mensen comfortabel kunnen plaatsnemen. Sinds de online product introductie werd overgenomen door enkele grote Amerikaanse technologie blogs loopt het storm bij het duo. Immense aandacht

Na de online introductie via de website van de software ontwikkelaar en enige distributeur Intactlab stromen de aanvragen binnen. Het nieuws stond nog geen half uur op het Amerikaanse gadget blog Engadget, toen de mailserver bezweek onder de immense aandacht. Gelukkig wist het duo via een backup al het verkeer te herstellen en is de site inmiddels gewoon weer in de lucht.

Unieke multi-touch tafel

Langdurig zitten of werken aan een multi-touch tafel is in veel gevallen ongemakkelijk gebleken door de vierkante vorm en eigenaardige dimensies die veel van deze producten kenmerken. Ontwerpers Peter Distol (SOCO Sensus) en Ralph Das (Intactlab) spelen hier slim op in en gieten de multi-touch tafel in een volledig nieuwe vorm. Peter Distol (SOCO Sensus) ontwikkelde een nieuwe constructie methodiek: de 'VERSA' vorm. Door de constructie op zodanige manier toe te passen wist hij voldoende beenruimte te creëren met een ideale tafelhoogte van 75cm. Het licht gewicht glasvezel omhulsel van de Duitse kunstenaar Janisch Pönisch geeft de tafel haar kenmerkende vorm.

Verkoop

De Touchy Remix is via de site van de eerste distributeur en software ontwikkelaar Intactlab te koop. Kosten voor de tafel zijn op aanvraag verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op www.intactlab.nl.