Nieuwe voorzitter raad van bestuur FINEOS

- Benoeming van Ward Graffam ter ondersteuning van wereldwijde expansie van FINEOS -

DUBLIN--(BUSINESS WIRE)-- 20100216 --

FINEOS Corporation, een wereldwijde leverancier van vernieuwende softwareoplossingen voor verzekeringsmaatschappijen en sociale overheidsverzekeringen, heeft vandaag de benoeming aangekondigd van Mr. Ward Graffam tot voorzitter van de raad van bestuur. Mr. Graffam, advocaat van beroep, is al sinds 2008 bestuurslid van Fineos. Hij heeft meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van verzekeringen, zowel nationaal als internationaal. Gedurende deze periode was hij lange tijd president en managing director van UNUM European Holding Company, voorzitter van UNUM UK en senior vice-president van UNUM America in de V.S. Vandaag de dag is Mr. Graffam bestuurslid van verschillende winstgevende bedrijven en instellingen zonder winstoogmerk, en adviseur bij een groot aantal ondernemingen voor strategische zaken. Al sinds tientallen jaar beheerst UNUM de markt voor arbeidsongeschiktheidverzekeringen en in Noord-Amerika is dit bedrijf al 32 jaar lang voorloper voor groeps- en particuliere verzekeringen op dit terrein. In het Verenigd Koninkrijk staat Unum als eerste op de lijst voor collectieve inkomensverzekeringen, eerste voor ziekteverzekeringen bij ernstige ziekte, en het neemt de tweede plaats in voor collectieve levensverzekeringen.

Michael Kelly, CEO FINEOS Corporation, juichte de benoeming van Ward Graffam voor deze voorzittersfunctie van harte toe. “Ward is een bedreven executive op het gebied van assurantiën met veel verstand en praktijkervaring op de Europese en Noord-Amerikaanse verzekeringsmarkten. Hij heeft begrip van de ondernemingsuitdagingen waarmee verzekeraars vandaag de dag geconfronteerd worden, en de wijze waarop de technologie een hefboomeffect heeft om aan deze ondernemingsbehoeften tegemoet te komen. Al in deze korte periode heeft hij op belangrijke manier aan FINEOS bijgedragen door ons te assisteren bij het inslaan van een strategische richting en onze voortdurende groei in de hele wereld aan te moedigen”.

In zijn commentaar op deze nieuwe functie bij FINEOS, verklaarde Ward Graffam, “Het is een opwindende tijd om bij FINEOS betrokken te zijn. Het bedrijf heeft een toonaangevende marktpositie inzake verzekeringsuitkeringen voor gehandicapten in Noord-Amerika en een heel krachtig aanbod van multi-line uitkeringen wereldwijd, inclusief als eigendommen & ongevallenverzekeraar, en voor levens- en overheidsverzekeringen. Het bedrijf groeit verder in overeenstemming met haar ambitieuze uitbreidingsplannen, en ik hoop, met nieuwe ideeën en opvattingen, hier een bijdrage aan te leveren.”

FINEOS zal binnenkort een aankondiging doen over een aantal nieuwe overeenkomsten betreffende verzekeringsuitkeringen die het bedrijf heeft afgesloten. In de afgelopen twaalf maanden is het bedrijf voor haar product FINEOS-claims met een recordgetal aan klanten verbintenissen aangegaan, waaronder Thorntons & Partners (Ierland), FBD Insurance (Ierland), Macquarie (Australië), SalusAnsvar (Zweden) en Saskatchewan Workers Compensation Board (Canada).

Over FINEOS Corporation

FINEOS is een wereldwijde vernieuwer van bedrijfssoftware-oplossingen voor verzekeraars en de overheid. De oplossingen van FINEOS richten zich op het verwerken van de vereisten van kernondernemingen, waaronder het beheer van claims & schadevergoedingen en underwriting voor nieuwe ondernemingen. De servicegeoriënteerde oplossingen van FINEOS zijn gebouwd op een op componenten gebaseerd ondernemingsplatform, waarbij de regelgeving stimulerend is. Dit platform doet dienst voor het presenteren van nieuwe producten, legaatverrijking en ondernemingstransformatie. FINEOS levert gedocumenteerde voordelen aan sommige van 'werelds' grootste assureurs, overheidsinstellingen en banken. Het bedrijf heeft haar kantoor in Dublin, Ierland met kantoren in Noord-Amerika, Europa en Australazië. Voor meer informatie, ga s.v.p. naar www.FINEOS.com.

Foto's/Multimedia Gallerij beschikbaar op: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6179442&lang=nl

CONTACT:
FINEOS Corporation
Susanne Ryan, Senior Marketing Manager
+ 353 1 6399918
susanne.ryan@FINEOS.com