Sony Professional en Filmstart.nl op zoek naar nieuw filmtalent


Lancering nieuwe camcorder aanleiding voor Europese competitie

BADHOEVEDORP, 20100216 -- Sony Professional kondigt met trots de lancering van de Sony PROduction Awards aan: een spannende nieuwe competitie voor Europese filmmakers. Om de lancering van Sony's nieuwe NXCAM-camcorder te vieren is Sony een samenwerkingsverband aangegaan met een aantal toonaangevende AV-forums uit Europa om filmmakers een exclusieve kans te geven om erkenning te krijgen op Europees niveau én een volledige betaalde reis te winnen naar de UEFA Champions League Finale van 2010.

De competitie start met een voorronde in Nederland. Hiervoor heeft Sony een samenwerking gezocht met de startpagina voor Nederlandse filmmakers: Filmstart.nl. Samen dagen zij filmmakers uit om hun maximaal 3 minuten durende video' te uploaden op de site en te laten beoordelen door duizenden bezoekers. De winnaars zullen niet alleen de erkenning krijgen die ze verdienen, maar ook de begeleiding en steun van het team van Sony Professional dat hen zal helpen om hun talenten verder te ontwikkelen.

"De Sony PROduction Awards zijn een geweldige gelegenheid voor talentvolle filmmakers om opgemerkt te worden in deze dynamische, creatieve industrie," aldus Bill Drummond, Product Marketing Manager, Sony Professional. "We zijn op zoek naar mensen die echt iets innovatiefs kunnen creëren. De winnaars uit elk land zullen de gelegenheid krijgen om onze nieuwe NXCAM-camcorder uit te proberen, alsmede een exemplaar winnen van de Sony Vegas Pro 9 editing suite, dus er is van alles om voor mee te doen."

NXCAM
In januari heeft Sony Professional het eerste product onthuld in zijn recentelijk aangekondigde NXCAM-familie, de HXR-NX5E. Deze camcorder maakt gebruik van de professionele implementatie van AVCHD-technologie ten behoeve van een naadloze productieworkflow. Deze instapmodel file-based camcorder gebruikt zowel Memory Stick Pro Duo als opnamemedium, als een optionele HXR-FMU128 128 GB Flash Memory Unit. Het biedt professionals en semi-professionals het allerbeste voor het maken van hybride opnames.

Voor meer informatie over de Sony PROduction Awards en het NXCAM-productassortiment, ga naar www.pro.sony.eu en www.filmstart.nl/sonyawards.

Einde bericht

Over Sony
Sony is een innovatieve producent van audio-, video-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor zowel de consumenten als zakelijke markt wereldwijd. Sony staat bekend om zijn audiovisuele producten, zoals de BRAVIA LCD High Definition (HD) televisie, Cyber-shot digitale camera, Handycam-camcorder en Walkman MP3-speler alsmede de VAIO personal computers en professionele HD-uitzendapparatuur, met in het bijzonder de XDCAM HD. Sony biedt een complete end-to-end High Definition-productketen en is met elektronica, muziek, films, games en online ondernemingen een van de belangrijkste entertainmentmerken ter wereld. Wereldwijd werken bij Sony ongeveer 170.000 mensen.
Sony is langdurige verbintenissen aangegaan als officiële sponsor van de UEFA Champions League tot 2012, als Official FIFA Partner tot 2014 en als wereldwijde sponsor van de FIFA World Cup in 2010 en 2014. Sony inspireert hiermee miljoenen voetbalfans over de hele wereld. Wereldwijde website van Sony: www.sony.net/
"Sony", "WALKMAN", "VAIO", "Cyber-shot", "Handycam", "BRAVIA" en "XDCAM" zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Sony Corporation. Alle andere handelsmerken of geregistreerde handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaars.

Over Sony Professional
Sony Professional, een afdeling van Sony Europe, is een toonaangevende leverancier van AV-/IT-oplossingen. Deze oplossingen zijn gericht op organisaties die werkzaam zijn in de mediabranche, netwerkvideobewaking, detailhandel, gezondheidszorg en de evenementen- en transportsector. Al meer dan 25 jaar biedt Sony Professional producten, systemen en applicaties om de creatie, bewerking en distributie van digitale audiovisuele content mogelijk te maken.
Sony's Professional Services afdeling, die systeemintegratie verzorgt, biedt zijn klanten toegang tot de deskundigheid en lokale kennis van professionals uit heel Europa. Samen met een netwerk van gevestigde technologiepartners levert Sony consultancy en oplossingen waar de behoeften van klanten centraal staan. Hierbij wordt de jarenlange expertise en state of the art technologie van Sony en zijn partners ingezet om de klant optimaal van dienst te zijn.
Meer informatie is te vinden op www.pro.sony.eu.

Volg Sony Professional via Twitter: www.twitter.com/sonyproeurope

Ingezonden persbericht