Gemeente Delfzijl

Presentatie masterplan voor openbare ruimte centrum Delfzijl

Als vervolg op de bijeenkomsten in 2008 organiseert de gemeente Delfzijl een bijeenkomst over het Masterplan Openbare Ruimte en enkele deelplannen voor het centrum. Dit plan is ontwikkeld door landschapsarchitecten Karres & Brands. Zij presenteren dit plan samen met de gemeente op 16 februari tijdens een informatiebijeenkomst in partycentrum De Bolder.

Deelprojecten Masterplan

Het Molenbergplein als het groene hart van het centrum waar ruimte is voor wandelen, verblijven en parkeren. Dat is het eerste project uit het nieuwe concept Masterplan van de gemeente. In het Masterplan staan acht deelprojecten. De andere projecten richten zich op het plein de Vennen, kruispunt Nieuweweg/Rijksweg, kruispunt Stationsweg/Kustweg, Stationsplein, omgeving gemeentehuis, verbinding kuststrook met centrum, en binnenring centrum. Het Masterplan vormt het draaiboek voor de verbeteringen in het openbare gebied. Het plan is een uitwerking van het centrumplan âHart bij de havenâ dat in 2007 is gepresenteerd.

Â

Gefaseerde uitvoering

De uitvoering van het Masterplan duurt jaren. Op korte termijn start de gemeente met de deelprojecten uit het masterplan - zoals het Molenbergplein - en met enkele snelle initiatieven. Denk hierbij aan verdere reconstructie van enkele straten, bomen planten, plaatsen van enkele boeien en het vervangen van straatmeubilair in sommige delen van het centrum.

Â

Programma inloopmarkt 16 februari

Inwoners en ondernemers zijn dinsdag 16 februari vanaf 19.30 uur welkom in partycentrum de Bolder. Landschapsarchitectenbureau Karres en Brands presenteert dan het Masterplan en een schetsontwerp van het Molenbergplein. Iedereen kan daarna tijdens de inloopmarkt vragen stellen over de verschillende deelprojecten. Omdat het plan nog in concept is, verwerkt de gemeente waar nodig de opmerkingen van deze avond in de definitieve versie.