Gemeente Sneek


geïnstalleerd

Burgemeester Apotheker geïnstalleerd

Installatie burgemeester Apotheker In aanwezigheid van gemeenteraadsleden, collegeleden, familie en vertegenwoordigers uit het maatschappelijk middenveld van Sneek is drs. H.H. Apotheker maandagavond als burgemeester van Sneek geïnstalleerd. Sjoerd Tolsma, nestor van de Sneker gemeenteraad, las de benoeming van Apotheker door de Commissaris van de Koningin voor. Hij eindigde met de mededeling dat de gemeenteraad unaniem was in de keuze voor de burgemeester.

CdK J. Jorritsma nam Apotheker de gelofte af en installeerde hem als waarnemend burgemeester van de gemeente Sneek tot 1 januari 2011. Jorritsma benadrukte dat Apotheker niet automatisch ook waarnemend burgemeester van de nieuw te vormen gemeente werd. Daarover wordt in november gesproken. Wel gaf hij aan dat aan Apotheker gevraagd was om daartoe bereid te zijn.

Loco-burgemeester B.J. van den Broek overhandigde de ambtsketen en liet weten dat hij met plezier 14 dagen op de gemeente had gepast. De nieuwe burgemeester gaf aan z'n benoeming is Sneek als een welkome nieuwe uitdaging te zien. Hij wil zich inzetten voor stad en regio. Ook het feit dat hij weer terug is in Fryslân spreekt hem enorm aan.

Na afloop van de installatie was er gelegenheid de burgemeester en zijn vrouw Arjette de Pree te feliciteren op het Waltaplein.

Maandagochtend vroeg was Apotheker al aan een lange werkdag begonnen. Hij maakte tezamen met de gemeentesecretaris Henri Meijering een rondgang langs alle medewerkers te beginnen bij die van Stadsbeheer aan de Oude Oppenhuizerweg.