Politie Haaglanden


Persberichten 16 februari

Haaglanden, 16-02-2010

Politie zoekt getuigen van een gewelddadige straatroof Den Haag Nog onbekende mannen beroofden 15 februari rond 21.45 uur een 37-jarige vrouw met geweld van haar tas. Het slachtoffer liep over de Nassau Zuilensteinstraat ter hoogte van de brievenbus toen twee blanke jongens van ongeveer 18 jaar haar overvielen en met geweld van haar tas en andere spullen beroofden. Het slachtoffer kreeg rake klappen, waarvan zij veel last had. De vrouw heeft hard om hulp geschreeuwd. De daders droegen allebei een capuchon. Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Overbosch via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Buren overlopen inbrekers
Den Haag Twee mannen werden maandag 15 februari op heterdaad betrapt toen zij een inbraak pleegden in een woning aan de Melis Stokelaan. Buren van de slachtoffers hoorden omstreeks 21.00 uur gestommel in de woning naast die van hen. Toen zij gingen kijken, werden zij geconfronteerd met de twee inbrekers. De mannen gingen er vandoor, maar de politie wist een van de vermoedelijke daders korte tijd later aan te houden op de Anna Bijnslaan. Het bleek te gaan om 25-jarige Irakees die illegaal in Nederland verblijft. Hij werd overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie, die hem insloot.

Achtervolging na mobiel bellen
Den Haag De politie hield maandagavond 15 februari rond 18.00 uur in de Tasmanstraat een man aan die in een gestolen auto reed. De agenten gaven hem op de Beeklaan een stopteken omdat hij niethandsfree zat te bellen bellen. De verdachte ging er echter als een haas vandoor. Tijdens de achtervolging ontdekten de agenten dat het om een gestolen voertuig ging. De verdachte veroorzaakte tijdens de achtervolging nog een aanrijding met een politieauto en een andere auto. Ook reed hij bijna een vrouw van haar fiets. In de Tasmanstraat stond echter een blokkade van de politie. De automobilist reed daar tegen een geparkeerde auto en kon worden aangehouden. Nader onderzoek wees uit dat de 30-jarige man uit Terneuzen zonder rijbewijs reed in een gestolen auto. Deze auto is in beslag genomen voor onderzoek en de verdachte zit nog vast voor verhoor.

Overval avondwinkel; politie zoekt getuigen
Den Haag Een avondwinkel op de Rijswijkseweg werd vrijdag 12 februari 2010 overvallen door één man. Omstreeks 17.30 uur kwam de man de winkel binnen, bedreigde het aanwezige personeelslid en ging er vervolgens vandoor met de buit. De dader rende weg over de Rijswijkseweg de Eliasstraat in.
Bent u getuige geweest van deze overval of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Laak via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Alert optreden omstanders redt leven
Den Haag De aanwezigheid van een defibrillator en het alerte optreden van omstanders redden maandagmiddag 15 februari het leven van een 80-jarige Hagenaar. Rond 14.00 uur kregen politieagenten de melding dat er op het Elviraland iemand gereanimeerd werd. De agenten waren op dat moment met een winkeldief onderweg naar het politiebureau. Met dief en al gingen zij echter direct naar het Elviraland. Daar aangekomen bleek dat omstanders inderdaad met de reanimatie waren gestart, met behulp van een defibrillator die onlangs was aangeschaft door een aldaar gevestigd (klein) bedrijf. De agenten namen de reanimatie van hen over en de Hagenaar werd naar het ziekenhuis vervoerd. Dankzij het optreden van de omstanders had de man toen echter al wel weer hartslag, en ademde hij ook zelfstandig. Hij ligt momenteel nog op de afdeling hartbewaking.

Door onverantwoord rijgedrag voor de rechter
Delft/Den Haag Een 23-jarige Hagenaar moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor het opzettelijk creëren van een gevaarlijke verkeerssituatie. Op maandag 15 februari rond 22.30 uur reed de man met hoge snelheid op de meest linkerbaan op de A4, in de richting van Den Haag. Daar reed op dat moment echter ook een politieagent, die (met een onherkenbare politieauto) aan het inhalen was. De Hagenaar begon al van ver met zijn grootlicht te seinen, om zijn voorganger ertoe te bewegen naar de middelste baan te gaan. Omdat hem dat blijkbaar niet snel genoeg ging, ging de man nadat hij alsnog was gepasseerd - voor de agent rijden en trapte opzettelijk hard op zijn rem. De agent moest vol in de ankers en kon nog net een aanrijding voorkomen. Hierop zette hij zijn stopteken aan en gaf de man een volgteken. Op de Donau zette hij de haastige Hagenaar langs de kant; de man kreeg een proces-verbaal en moet zich binnenkort voor zijn gevaarlijke verkeersgedrag voor de rechter verantwoorden.

Dronken bestuurder vliegt uit bocht
Den Haag - Een dronken automobilist verloor dinsdag 15 februari rond 23.00 uur de macht over het stuur in een bocht op de Dr. Aletta Jacobsweg. Agenten in een onopvallende politieauto hadden de 37-jarige bestuurder uit Den Haag kort daarvoor opgemerkt omdat hij met hoge snelheid reed, en zetten de achtervolging in. In de bewuste bocht schoot het voertuig over de rijstrook voor tegemoetkomend verkeer, over het fietspad en kwam het via de bosjes tot stilstand tegen een boom. De man probeerde snel via de berm weer de weg op te rijden, maar de politie kon de zwaar beschadigde auto direct tot stoppen dwingen. De politie hield de man aan voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de man 415 ugl.
De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnende bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnende bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Moeders plantage
Den Haag - Naar aanleiding van een tip van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente vond de politie een hennepplantage in een woning aan de Jan Blankenstraat. De politie trof drie bewoners aan, een 40-jarige vrouw en haar 20-jarige dochter en 18-jarige zoon. De plantage bleek van de moeder te zijn. De politie hield de bewoners aan en ontmantelde de plantage. Tegen de bewoners wordt proces-verbaal opgemaakt.

Autodief gepakt
Westland-Kwintsheul - Politieagenten kregen dinsdag 16 februari omstreeks 02.00 uur een melding dat er zojuist een auto gestolen was vanaf de Kerkstraat in Kwintsheul. De gestolen auto zou in de richting van de Middelbroekweg rijden. Op de Burgemeester Elsenweg zagen de agenten de gestolen auto rijden. De bestuurder negeerde het stopteken dat agenten hem gaven. Door een blokkade te vormen konden de agenten de auto uiteindelijk alsnog tot stilstand dwingen en de 30-jarige bestuurder aangehouden. Hij bleek meerdere inbrekerswerktuigen bij zich te hebben. De man uit Kaunas (Litouwen), zonder vaste woon- en verblijfplaats, zit nog vast voor verhoor.

Gewond bij aanrijding
Westland/Honselersdijk - Een 16-jarige bromfietser uit Den Haag raakte maandag 15 februari omstreeks 08.05 uur gewond toen een 51-jarige automobiliste uit Naaldwijk hem bij het linksaf slaan - over het hoofd zag. Het slachtoffer viel en raakte licht gewond, zijn duopassagier raakte niet gewond. De Hagenaar werd door de ambulance vervoerd naar een ziekenhuis.

Poging overval; politie zoekt getuigen
Pijnacker Twee bewoners en eigenaars van een antiekwinkel aan de Stationsstraat werden maandag 15 februari om 20.35 uur bijna overvallen. Op de benedenverdieping bevindt zich een antiekwinkel, die zij niet meer actief runnen, maar waar nog wel enkele goederen staan. De 69-jarige eigenaar en bewoner hoorde geluiden bij de voordeur en ging kijken. Hij opende de voordeur, waarop hij direct door een onbekende man weer naar binnen werd geduwd. Hij probeerde te voorkomen dat de man binnenkwam en de twee raakten in gevecht. Een tweede dader probeerde de vechtende mannen naar binnen te duwen en de voordeur te sluiten. De man bleef echter steeds zijn echtgenote roepen en op het moment dat de 67-jarige vrouw bovenaan de trap verscheen, schrokken de daders en vluchtten ze weg. De politie verstuurde direct een SMS-Alert, om zo getuigen op te roepen om zich te melden als ze iets verdachts hadden gezien. Op de SMS-Alert reageerden twee mensen; hun informatie wordt momenteel nagetrokken. Eén van de twee daders droeg een muts. Beiden hadden een Indisch uiterlijk en waren rond de 25 jaar. Heeft u iets gezien dat de politie kan helpen bij het opsporen bij de daders? Belt u dan de recherche van Bureau Pijnacker-Nootdorp via nummer 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan M. op nummer 0800-7000.

Twee pogingen tot inbraak in scholen
Zoetermeer In twee scholen in Zoetermeer heeft men op 15 februari geprobeerd in te breken. Om 20.10 uur belden medewerkers van een school aan de Mendelssohnrode dat er gepoogd was in te breken. Zij waren nog in het pand, met een paar ouders. Een buurvrouw zag dat iemand probeerde in te breken en alarmeerde de medewerkers. Er bleek een ruit verbroken, maar de inbreker was inmiddels gevlucht. Even later, om 21.15 uur kreeg de politie weer een inbraakmelding in een school, deze maal aan de Broekwegzijde. Ook daar was een ruit verbroken en hadden de inbrekers geprobeerd computers te stelen. Dat was echter mislukt, omdat de computers met kabels beveiligd waren. De politie is op zoek naar getuigen van deze twee inbraken. Heeft u iets gezien dat de politie kan helpen bij het opsporen bij de dader(s)? Belt u dan de recherche van Bureau Zoetermeer via nummer 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan M. op nummer 0800-7000.