GroenLinks Hilversum


GroenLinks en de Zuiderkerk

Dinsdag 16 februari 2010, 13:36u Fractie Hilversum
* zuiderkerk

GroenLinks en de Zuiderkerk

GroenLinks is het met de buurtbewoners eens dat de plannen die nú voorliggen voor de `Zuiderkerk-ontwikkeling' niet kunnen. Het huidige plan is te massaal en daarmee niet passend in deze buurt. GroenLinks deelt ook de zorgen over de veiligheid bij het in de voorgenomen omvang laden en lossen op deze plek. Dat staat in het antwoord van GroenLinks op vragen van de Buurtgroep Behoud Zuiderkerk.

Dit betekent niet dat GroenLinks tegen de ontwikkeling van deze plek is, zeker als het gaat om het bouwen van woningen. In het algemeen moet de ruimte in Hilversum beter worden benut. Ruimte is schaars en zeker aan woningen voor ouderen en jongeren is een groot gebrek in Hilversum. GroenLinks hangt daarbij niet aan de kerk als gebouw, maar is ook niet tegen behoud van het gebouw als dit bijvoorbeeld betekent dat er appartementen in komen.

Een ontwikkeling op deze plek moet volgens GroenLinks passen bij de buurt en bij (de economie van) de Gijsbrecht van Amstel. De verkeerssituatie op de Gijsbrecht is ook GroenLinks een zorg. Het alternatieve plan dat de buurt alweer een tijdje geleden voor de Gijsbrecht heeft geopperd (parkeren bij het Arenapark en inzetten van pendelbusjes) past goed bij de inzet van GroenLinks om op het Arenapark te komen tot een transferium.

Naar onze mening heeft het na 15 jaar wel lang genoeg geduurd. De komende vier jaar moet er definitieve duidelijkheid ontstaan én de uiteindelijke ontwikkeling zijn ingezet. Een constructieve rol voor de buurt(groep) past daarin.