Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 16 februari

Alkmaar, 16-02-2010 o 14.00 uur

Man gestoken in woning

Hoorn, maandag 15 februari

Een 24-jarige man uit Hoorn is maandagavond gewond geraakt in zijn woning aan het Dvorakhof. Rond 21.00 uur stond er een gemaskerde man voor de deur van de woning die het huis binnenstormde toen de bewoner opendeed. De man pakte een mesje uit de keuken en begon op de bewoner in te steken. De 24-jarige Hoornaar raakte hierbij gewond onder zijn oog. Hij belde bij de buren aan. Deze belden 112. De Hoornaar werd per ambulance overgebracht naar het Westfries Gasthuis. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het steekincident.

Heeft u op of in de omgeving van het Dvorakhof maandagavond rond 21.00 uur iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neemt u dan contact op met de recherche in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding voor ingooien deurraam

Den Helder, maandag 15 februari

Een 50-jarige man uit Den Helder werd maandagavond rond 21.45 uur aangehouden bij de woning van zijn ex-vrouw. De man was al een keer weggestuurd bij de woning door agenten toen hij op de ramen stond te kloppen. De politie werd echter later weer naar de woning geroepen. De man bleek een ruit van de voordeur vernield te hebben. Hij werd aangehouden voor vernieling en werd overgebracht naar het politiebureau.

Twee invorderingen rijbewijs bij snelheidscontrole

Stompetoren, maandag 15 februari

Bij een snelheidscontrole op de Noordervaart in Stompetoren werden maandagmiddag tussen 13.15 en 16.00 uur 1146 bestuurders gecontroleerd. Er werden in totaal 239 overtredingen geconstateerd. Op deze weg waar een maximum snelheid van 50 km/u geldt reden twee automobilisten 102 km/u. Bij een overtreding van meer dan 50 km/u wordt het rijbewijs ingevorderd.

Aanhouding voor mishandeling

Hoorn, maandag 15 februari

Een 41-jarige man uit Hoorn werd maandagmiddag rond 17.00 uur aangehouden op de Grote Noord. De politie had meerdere telefoontjes gekregen dat de man op straat meerdere mensen aanviel en zou slaan. Er moest peperspray aan te pas komen om de man aan te houden. Hij ging bij zijn aanhouding op de motorkap van een auto liggen. Twee mensen deden aangifte tegen de man omdat zij door hem waren geslagen. De man werd dinsdagochtend op het politiebureau in verzekering gesteld.

Heling fiets

Hoorn, maandag 15 februari

Een 30-jarige man uit Hoorn werd maandagmiddag rond 15.50 uur aangehouden op het Hoge Vest. Agenten zagen de man rijden op een fiets zonder slot en hielden hem staande. Het framenummer van het rijwiel werd gecontroleerd. De fiets bleek als gestolen te staan gesignaleerd. De man werd aangehouden voor heling en op het politiebureau verhoord. Hij werd later op de middag weer heengezonden.

Auto op zijn kant

Scharwoude, maandag 15 februari

Een 52-jarige automobiliste uit Hoorn raakte maandagochtend rond 11.50 uur licht gewond bij een ongeval op de Provinciale weg. De vrouw kwam op de linkerrijbaan terecht. Zij stuurde terug en belandde in de berm. Hierdoor sloeg haar auto over de kop en kwam op de zijkant terecht. De bestuurster werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en had licht letsel.

Aanvullend bericht: jongen onwel door alcohol
Schagen, zondag 14 februari
Een 15-jarige jongen uit Spanbroek is zondag met spoed overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder wegens mogelijke alcoholvergiftiging. Hij reageerde nergens meer op. Vrienden van hem vertelden dat hij zes goldstrikes op had. Het betreft hier flesjes sterke drank met een alcoholpercentage van 50%. In het bericht stond dat de jongen in een café aan de Markt in Schagen bewusteloos geraakt was. Dit heeft tot ongewenste berichtgeving geleid waarin werd verondersteld dat de horeca in Schagen jeugdigen toe zou laten en van drank zou voorzien. Uit verklaring van de vrienden blijkt echter dat het slachtoffertje geen alcohol heeft gehad in de horeca, maar dat hij de sterke drank bij een vriend thuis had gedronken.