Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 16-02-2010

Politie pakt Bredanaar op voor bedreiging

OOSTERHOUT - DE politie heeft vanmorgen een 25-jarige man uit Breda aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 30 januari jl. een 27-jarige man uit Dongen te hebben bedreigd. In het belang van het onderzoek is de Bredanaar op het bureau in verzekering gesteld.

Op 30 januari jl. liep de Dongenaar, samen met zijn vriendin rond 23.00 uur naar hun auto die geparkeerd stond op de Schapendries. Nadat ze ingestapt waren en weg wilden rijden, werd hun auto klem gereden door een andere auto met daarin twee onbekende mannen. De mannen spraken het slachtoffer en diens vriendin aan. Tijdens het gesprek bedreigden ze de Dongenaar. Hij deed daarvan aangifte waarop de politie een onderzoek instelde. Dit onderzoek leidde naar de verdachte die met toestemming van de Officier van Justitie is aangehouden.

Bewoners bedreigen medebewoner

OOSTERHOUT - De politie heeft vanmorgen in een woning in Oosterhout twee mannen van 29 en 50 jaar aangehouden. Beiden worden ervan verdacht een 38-jarige medebewoner te hebben bedreigd. In het belang van het onderzoek zijn beiden in verzekering gesteld.

De politie ontving tegen 01.00 uur de melding van een vechtpartij in een woning in het centrum van Oosterhout. Bij de vechtpartij zou gedreigd zijn met een mes. Agenten spoedden zich ter plaatse en troffen in de woning de 38-jarige man aan. Hij vertelde dat twee medebewoners hem zowel woordelijk als met een mes bedreigd hadden nadat hij hun aangesproken had over hun overmatig alcoholgebruik. Het gesprek escaleerde waarop de 29-jarige hem woordelijk met de dood had bedreigd en de 50-jarige met een mes. Beide mannen mochten mee naar het bureau.

Politie vordert rijbewijzen in van dronken automobilist

KAATSHEUVEL - De politie heeft vanmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 27-jarige automobilist uit Kaatsheuvel. Agenten controleerden tegen 01.00 uur de man die een auto bestuurder op de Raadhuisstraat. Een indicatieve blaastest op straat wees uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Uit de ademtest bleek dat hij 390 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Omdat het niet de eerste keer is dat de man aangehouden werd voor het rijden onder invloed mocht hij zijn
rijbewijs achterlaten.

RIJEN - Een 36-jarige automobilist uit Rijen mocht gisteravond haar rijbewijs op het bureau achterlaten nadat gebleken was dat ze onder invloed van alcohol verkeerde. Agenten zagen haar rond 20.45 uur als 'beginnend' bestuurster van een auto rijden in de Tuinstraat. Controle wees uit dat ze gedronken had. Uit de ademtest bleek dat ze 415 ug/l aan alcohol in haar bloed had.

Politie arresteert Oosterhouter voor huiselijk geweld

OOSTERHOUT - De politie heeft gisteravond, even na 22.30 uur in een woning in Oosterhout een 45-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 43-jarige vrouw te hebben mishandeld en bedreigd. Hij is op het bureau in verzekering gesteld

De politie ontving gisteravond een melding van huiselijk geweld. Het slachtoffer, de 43-jarige vrouw, was de woning uitgevlucht. Agenten troffen haar in de omgeving aan. Ze vertelde dat haar man haar tijdens een woordenwisseling in de woning bedreigd had en haar meerdere keren had geslagen. Toen ze de politie wilde bellen, trok hij haar mobieltje uit haar hand en gooide het kapot. Het was haar gelukt tijdens het conflict de woning uit te vluchten. De agenten namen een kijkje in de woning en troffen haar man aan. Hij mocht mee naar het bureau.

Auto buit na woninginbraak

OOSTERHOUT - Bij een inbraak in een woning aan de Heistraat werd onder andere een auto buit gemaakt. De politie kreeg tegen middernacht de melding en stelde een onderzoek in. Aan de achterzijde van het pand troffen de agenten een geforceerde ruit aan. Uit de woning werd een geldbedrag en autosleutels buit gemaakt. De auto, die bij de woning geparkeerd stond, een blauw gekleurde Volvo S40 met het kenteken TS-DF-67 werd weggenomen.