Gemeente Smallingerland


Opnieuw Wecycle

Ook dit jaar kunnen clubs en scholen meedoen aan de campagne Wecycle en leuke prijzen winnen.

De Drachtster Gymnastiek Combinatie Smallingerland won voorjaar 2009 de Wecycle campagne: de club haalde maar liefst 572 apparaten op en won daarmee een Mega Wecycle krat gevuld met diverse apparaten, waaronder een Full HD TV en een Wii spelcomputer. Ook dit jaar kunnen Smallingerlandse clubs en scholen actief meedoen aan deze campagne.

Wecycle is een landelijke campagne voor de inzameling van kleine elektrische apparaten zoals mp3-spelers, haardrogers en spaarlampen. Die worden in tegenstelling tot wasmachines, koelkasten en televisies nog vaak met het gewone huisvuil weggegooid. Gemiddeld gooien we 2 kg aan apparaten per persoon per jaar weg. Dat is schadelijk voor het milieu en herbruikbare materialen gaan verloren. Een oude walkman, een boormachine die het niet meer doet, een gesneuvelde föhn, een kapotte spaarlamp en een mixer die nooit meer wordt gebruikt. Deze kleine elektrische apparaten en spaarlampen kunnen heel goed worden gerecycled.
Apart inzamelen is goed voor het milieu, maar ook héél goed voor de club of de school. Kijk voor meer informatie op wecycle.nl (deze link opent in een nieuw venster).