Dienstenbond CNV


16 februari 2010

Opnieuw forse ingreep bij Thieme Grafimedia groep

Met ontzetting heeft CNV Media afgelopen vrijdagavond kennis genomen van het faillissement van 5 bedrijven van de Thieme Grafimedia groep.

Het was in 2009 al een dramatisch jaar voor de groep, met vele reorganisaties, samenvoegingen van bedrijven en het faillissement van Thieme Nijmegen, en 2010 krijgt dus een negatief vervolg. CNV Media heeft al lange tijd geroepen dat de grafische sector er nog lang niet is, deze forse ingreep bewijst dat helaas.

Grote bedrijven als Thieme functioneren aan de hand van aandeelhouders en banken. Als er teveel verlies wordt gedraaid, dan wordt er dus snoeihard ingegrepen, met alle gevolgen van dien. Nu staan opnieuw 200 werknemers op straat, naast al die collega's die in 2009 reeds hun baan bij Thieme hebben verloren. Recent is er een Thieme breed Sociaal Plan afgesproken.

Met Thieme zullen we op korte termijn overleg voeren om dit plan ook daadwerkelijk ten uitvoer te brengen. De algemeen directeur, Mark van der Kallen, zal het veld ruimen. Op zich is dat niet vreemd, een bedrijf in crisis vraagt nu eenmaal een ander soort management dan een bedrijf dat winst draait.
Wij zullen de leden van CNV Media informeren over het vervolg. Voor werknemers die getroffen worden door dit faillissement breken onzekere tijden aan.