Politie Hollands Midden


Alphen - Aanhoudingen na diefstal uit bedrijf

Alphen aan den Rijn, 16-02-2010 o De politie heeft vijf personen aangehouden op verdenking van het plegen van diefstal uit een bedrijf op het industrieterrein Molenwetering.

Het bedrijf ontdekte woensdag 26 augustus 2009 dat er een grote hoeveelheid artikelen verpakt in dozen was weggenomen uit het bedrijf. Op camerabeelden is te zien hoe twee werknemers op dinsdagavond 25 augustus een deur opzettelijk open lieten voor een derde persoon.

Nadat de politie gealarmeerd was en de beelden waren bekeken werden de twee werknemers, Alphenaren van 30 en 46 jaar, direct aangehouden. Hierna werd verder onderzoek verricht naar de diefstal. De dozen, met een waarde van duizenden euros, stonden op een pallet en waren die dinsdagavond uit het bedrijf gereden en elders in een bus geladen.

Op basis van de gegevens van de bus en de verklaringen van de twee werknemers wist de politie nog drie andere verdachten te achterhalen. In december 2009 en februari 2010 werden twee Stolwijkers van 31 jaar en een 39-jarige Gouwenaar, een derde werknemer, aangehouden.

Uit de verklaringen is gebleken dat de verdachten in augustus al drie keer goederen uit het bedrijf hadden gestolen. De goederen werden steeds doorverkocht waarna de verdachten het geld verdeelden.

De verdachten zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.