Politie Brabant Zuid-Oost

Politie hoort verdachten in onderzoek naar graffitispuiten

Knegsel, 16-02-2010 o De politie heeft vorige week en deze week drie verdachten gehoord in het onderzoek naar het spuiten van graffiti, in de vorm van onder andere hakenkruizen, op huizen, poorten en auto's in Knegsel. Het gaat om twee vrouwen uit Knegsel en Veldhoven van 18 en 20 jaar en een 23-jarige Eindhovenaar.

De 23-jarige Eindhovenaar is de hoofdverdachte. Hij werd vorige week reeds twee keer uitgenodigd voor een gesprek op het politiebureau in Eersel. Hij kwam echter niet opdagen. Vervolgens werd de verdachte maandagochtend rond 6.45 uur op de Strijpsestraat in Eindhoven aangehouden vanwege diefstal van een snorfiets vanaf de Struyckenstraat (zie 2e persbericht van maandag 15 februari 2010). De politie verhoorde de man gisteren tevens over het graffitispuiten. De verdachte Eindhovenaar bekende het merendeel van de vernielingen die plaatsvonden in het weekend van 30 en 31 januari. Op de Eikenbocht werden een woning en twee auto's besmeurd. Op de Veldhovenseweg een paardenstal en een toegangspoort en op de Heurskensbocht werden een raam van een woning, een poort en afvalcontainers volgespoten. Ook op een muurtje aan de Poortakker werd graffiti aangebracht. De verdachte is maandagavond na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

De politie onderzoekt nog wie verantwoordelijk is voor de resterende vernielingen waar nog geen verklaring voor is afgelegd.