Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 16-02-2010

Jeugdige straatrovers op heterdaad ingerekend

ROOSENDAAL: Op dinsdagavond 15 februari werd een 58-jarige man beroofd op de Ludwigstraat. Hij moest om 20.45 onder bedreiging van een mes zijn portemonnee afgeven aan vijf jeugdige belagers. De groep
bestaande uit vier jongens en een meisje werden even later opgepakt.

Diverse politie-eenheden zetten na de melding meteen de directe omgeving af, waarbij het vijftal al snel in beeld kwam. Een van hen bekende meteen de straatroof. De buit en het zakmes (23 cm) hadden ze snel in een prullenbak gegooid. Het 58-jarige slachtoffer herkende de straatrovertjes voor 100 %. Het gaat om minderjarigen uit Roosendaal in de leeftijden van 15, 16, 16, 16, 17 jaar. De verdachten zijn in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld. Hun respectievelijke ouders zijn over de gebeurtenissen in kennis gesteld door de politie.

Woningbrand in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: Op dinsdag 16 februari 2010 omstreeks 03.00 uur, ontstond er brand in een woning aan de Jan van Goijenstraat in Bergen op Zoom. Brandweer en politie waren snel ter plaatse. De bewoner was wakker geschrokken van een krakend geluid. Op dat moment stond het huis al vol rook. Hij heeft meteen zijn vrouw en kleinkind wakker gemaakt en buiten in veiligheid gebracht.
De brand was vermoedelijk ontstaan door oververhitte kachelbuizen. Het vuur zat in de balklaag tussen de het plafond tussen begane grond en eerste verdieping. De brandweer daarom heeft een gat in het plafond moeten maken. Het ging om een twee-onder-een-kap woning, waardoor ook de buren tijdelijk hun woning uitmoesten. De omvang van de ontstane schade is nog onbekend. Voor de gedupeerden is in ieder geval
Stichting Salvage ingeschakeld.

Opgepakt na vechtpartijtje

ROOSENDAAL: Op dinsdag 16 februari 2010 zijn om 03.30 uur twee jongemannen opgepakt in het centrum van Roosendaal. Ze waren aan het vechten voor een café aan de Markt. De twee arrestanten waren 17 en 18 jaar oud en afkomstig uit Roosendaal. In het politiebureau is proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Eerder op de avond werd een 29-jarige Roosendaler opgepakt wegens vernieling. Hij trapte op de Markt een ruit van een
appartementencomplex kapot. Naast een boete voor de vernieling mag hij ook de ontstane schade betalen.

Inbraak in Woensdrecht

WOENSDRECHT: Op maandagavond 15 februari 2010 is er ingebroken in een bovenwoning boven een café aan de Raadhuisstraat. Dat gebeurde vermoedelijk tussen 23.00 en 23.15 uur. De nog onbekende daders zijn er met de aanwezige kluis vandoor gegaan. Het sleepspoor was in de vers gevallen sneeuw zichtbaar. Daaruit was ook af te leiden dat de buit vervolgens met een auto is meegenomen. In de kluis zaten sleutels en een geldbedrag opgeborgen. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Jeroen Steenmeijer