Ministerie van Defensie

Defensie presenteert zich op de huishoudbeurs

16 februari 2010, 15.33 uur

De Defensiestand op de huishoudsbeurs in de RAI te Amsterdam met als thema `De Nederlandse vrouw is werelds'. Als één van de grootste werkgevers van Nederland is Defensie aanwezig op de huishoudbeurs om vrouwen en moeders van (toekomstige) militairen enthousiast te maken voor de krijgsmacht. De 65ste editie van de huishoudbeurs wordt deze week gehouden in de RAI in Amsterdam.

Het thema van de beurs is dit jaar: `De Nederlandse vrouw is werelds'. Dit thema sluit naadloos aan bij de huidige vrouwelijke militair. De sfeer van de gezamenlijke stand van de landmacht en de marine is dan ook geïnspireerd op dit thema.

Op de stand van Defensie wordt de bezoekers een kijkje in de keuken gegeven hoe personeel van de krijgsmacht wereldwijd werkzaam is voor vrede, veiligheid en stabiliteit; van de woestijn in Afghanistan tot de wateren bij Somalië. Uit onderzoek blijkt dat ruim 80% van de ouders behoefte heeft aan informatie over Defensie als werkgever. Deze beurs is voor de landmacht en de marine een uitstekende kans om met hen in gesprek te gaan.

Vrouwen bij Defensie

Net als op de huishoudbeurs kunnen vrouwen al 65 jaar terecht bij Defensie. Op dit moment vormen bijna 9500 vrouwelijke medewerkers een belangrijk deel van de Defensieorganisatie. In Afghanistan is gebleken dat vrouwelijke militairen een belangrijke bijdrage leveren aan het contact met de Afghaanse vrouwen.