Ingezonden persbericht


Eurosport en Eurosport HD bereiken 2,2 miljoen Nederlanders per dag eurosport start spelen stormachtig

Met een kijkcijferstijging van exact 100% ten opzichte van 'Turijn 2006' heeft Eurosport Benelux tijdens het eerste weekend van 'Vancouver 2010' haar op één na beste winter-Olympische kijkcijferresultaat ooit geboekt. Met een plus van 8% van het Europese gemiddelde kwartierkijkcijfer scoorde Eurosport bovendien ook pan-Europees uitstekend.

Afgelopen weekend stemden per dag gemiddeld 39,7 miljoen Europese wintersportliefhebbers hun kijkbuis af op Eurosport of Eurosport HD. In Nederland was het bereik tijdens het eerste Olympische weekend gemiddeld 2,2 miljoen kijkers per dag, waarvan er afgelopen zaterdag 710.000 keken naar de herhaling van de openingsceremonie. Op zaterdag en zondag was Eurosport de op zeven (respectievelijk acht) na best bekeken zender van Nederland.

Eurosport en Eurosport HD brengen de Olympische Winterspelen twee weken lang live en 24 uur per dag (en op Eurosport HD in high definition) in de Europese huiskamers. De zenders verzorgen de uitzendingen van alle 15 Olympische sporten, waaronder ook veel schaatsen (in native HD). Eurosport 2, 'the new generation sports channel', biedt gedurende de dag bulletins met nieuws, uitslagen van de dag, portretten van kampioenen en interviews met de atleten.

De rechtstreekse uitzendingen van Eurosport en Eurosport HD beginnen dagelijks om 19:00 uur, nadat (om 18:30 uur) is afgetrapt met Olympic Countdown, het magazine waarin vooruit wordt geblikt op de dag. Daarna schakelt Eurosport over naar het eerste evenement van die dag, waarna de hele avond (en nacht) live verslag wordt gedaan van de meest aansprekende evenementen.

De Olympische dag start al eerder met nieuwsmagazine Olympic Breakfast (om 08:15 uur). Daarna toont Eurosport de mooiste momenten van de afgelopen dag in Vancouver en worden de evenementen uitgezonden die de afgelopen nacht niet live aan bod konden komen. Elke dag (om 12:00 uur en om 18:00 uur) zendt Eurosport bovendien Olympic Finish Line uit, waarin wordt teruggeblikt op de vorige dag.

De Eurosport Groep is het grootste sport- en entertainmentplatform van Europa. Eurosport, de nummer 1 pan-Europese TV-zender, wordt in 20 talen uitgezonden, bereikt 118 miljoen huishoudens en 240 miljoen kijkers in 59 landen. Eurosport HD is de high definition simultaanzender van Eurosport. Eurosport 2, 'the new generation sports channelbereikt 40 miljoen huishoudens in 14 talen en 46 landen. Eurosportnews is Eurosports sportnieuwszender, wordt wereldwijd uitgezonden en bereikt 6 miljoen huishoudens. Eurosport Asia/Pacific bereikt 14 landen in die regio. Eurosport Events richt zich op organisatie, management en promotie van grote internationale sportevenementen. Eurosport's online sportplatform is Europa's meest bezochte online sportbestemming met bijna 8 miljoen unieke bezoekers per maand. Eurosport Mobile biedt live streaming en mobiele websites en - applicaties in 9 talen, voor sportnieuws en de laatste uitslagen. Met de Eurosport Player kijkt men online naar Eurosport, Eurosport 2, Eurosportnews en evenementen die níet op TV te zien zijn. Ga voor veel meer informatie over de Eurosport Groep naar eurosportcorporate.com.