Ingezonden persberichtBestemd voor: Regionale Pers

Van: VVD Geldermalsen

VVD kiest wel duidelijk voor bezuinigingen

De VVD Geldermalsen heeft als enige lokale partij een speerpunt gemaakt van de lokale financiën. Dat doet de VVD onder het motto 'De Schatkist van Geldermalsen'.

De VVD stelt dat het maken en uitvoeren van plannen mooi is, maar alleen als de gemeente dit ook kan betalen. Het verhogen van de lokale belastingen voor 2010 en volgende jaren, waartoe door een meerderheid van de raad is besloten, vindt de VVD uit den boze. 'Het is een teken van onmacht om belastingen te verhogen. Dat betekent dat het bestuur niet in staat is prioriteiten te stellen, keuzes te maken en rekening te houden met de portemonnee van haar inwoners,' aldus Wieneke Buurman, lijsttrekker van de VVD. De VVD hamert daarom nu in de campagne voortdurend op deze boodschap.

Onlangs was er landelijk in het nieuws dat partijen in hun verkiezingsprogramma's voor de raadsverkiezingen onvoldoende of zelfs geen rekening houden met de begrotingen van hun gemeente en zich geen zorgen maken over hoe hun plannen voor de komende periode moeten worden betaald. Sterker nog, partijen realiseren zich onvoldoende dat mede door de crisis gemeenten de komende jaren minder te besteden hebben. Voorstellen hoe deze krimp in inkomsten kan worden opgevangen, worden niet gedaan. Dat geldt ook voor de meeste partijen in Geldermalsen.

Voor de VVD is dat uit den boze. 'Verantwoord bestuur houdt in de tering naar de nering zetten. De VVD heeft vorig jaar als enige partij al voorstellen gedaan in haar notitie 'Snoeien en Bloeien' hoe de gemeentefinanciën op orde kunnen komen zonder de belastingen te verhogen. Daar borduren wij in ons verkiezingsprogramma op door.

In haar verkiezingsprogramma pleit de VVD onder andere voor het schrappen van de aanleg van de Tweede Lingebrug. Met een paar slimme verkeersmaatregelen kunnen dezelfde verwachte effecten worden bereikt. Dat levert ettelijke miljoenen op. Bovendien kunnen een aantal reserves, zoals de 16 miljoen aan NUON gelden, op een slimme manier worden ingezet.

Het dus is nergens voor nodig en ronduit schandalig om burgers te laten bloeden door nu de lasten te verhogen,' zegt Wieneke Buurman.


---