Ingezonden persbericht


PvdA: Sportcampus laat olympische droom dichterbij komen

In de week dat de Olympische Spelen begonnen zijn, begint Den Haag aan haar eigen olympische droom. Vandaag tekenden de gemeente Den Haag, Vestia en de Haagse Hogeschool een convenant om eind 2013 een sportcampus in Den Haag te realiseren. Dit zal een enorm impuls geven aan sport in Den Haag, waardoor er tevens meer topsporters opgeleid zullen worden.

PvdA-raadslid Gerard Verspuij: 'Wat in 1998 als een idee is begonnen is vandaag eindelijk uitgekomen. In het Zuiderpark komen sport, onderwijs en groen samen om om onze stad en de stadsdelen Escamp en Transvaal in het bijzonder nog sterker, levendiger en aantrekkelijker te maken. Dit is een geweldige impuls voor sport in Den Haag en de PvdA is trots op wethouder Marnix Norder dat hij deze droom gaat verwezelijken!'

In het Zuiderpark komt er niet alleen een topsporthal, maar ook een beachsporthal en een turnhal. De tribune van de topsporthal heeft een capaciteit van 3500 bezoekers. Daarnaast is er plek voor de amateurvoetbalverenigingen, want er komt een multifunctioneel kunstgrasveld. Bijzonder is ook dat het op alle niveau's mogelijk is om onderwijs te volgen op de Sportcampus. De academie van sportstudies van de Haagse Hogeschool en het ROC Mondriaan vestigen zich ook op het nieuwe complex. Daarnaast is er nauwe samenwerking met de Technische Universiteit Delft en de Vrije Universiteit Amsterdam.



Ingezonden persbericht