Ingezonden persberichtHilversum, 15-02-2010

AVRO KUNST ONLINE PRESENTEERT MAAND VAN DE FOTOGRAFIE

AVRO Kunst online presenteert in maart 'De Maand van de Fotografie', samen met Foam_het Fotografiemuseum Amsterdam en het Nederlands Fotomuseum Rotterdam. Het is de aftrap van een aantal thema-maanden, waarin verschillende vormen uit de beeldende kunst onder de aandacht worden gebracht.

De komende maand zijn op kunst.avro.nl interviews te vinden met bekende fotografen uit binnen- en buitenland, zoals Ari Marcopoulos en Paul Graham, conservatoren en jong talent. Ook staan er fotografie-cursussen online en is er aandacht voor actuele foto-exposities in verschillende fotomusea door heel Nederland.

Bezoekers van de site kunnen ook meedoen aan de fotowedstrijd 'Jouw stad als kunst'. De inzendingen worden onder meer beoordeeld door het Nederlands Fotomuseum en stadsfotograaf Hans Wilschut.

Verder staan er verschillende columns op de site, onder meer van de fotografen Bert Nienhuis en Rince de Jong en Foam-conservator Colette Olof.

Tot slot biedt kunst.avro.nl de mogelijkheid om programma's over fotografie te bekijken, zoals AVRO Close Up en Hollands Zicht.

Kunst.avro.nl: maart fotografiemaand.