Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 6 januari 2010

tamtam 2010: extase & exces
van 16 februari t/m 6 maart 2010, met o.a. de wereldpremière van La grande bouffe

Tijdens de 9de editie van het tamtam festival zet Toneelgroep Amsterdam drie weken lang de deuren van de Stadsschouwburg Amsterdam wagenwijd open voor iedereen die wil proeven van - of zwelgen in - grote en kleine theaterproducties, themabijeenkomsten, debatten, workshops, openbare repetities en feest.

Tamtam 2010 staat in het teken van extase & exces en dat zal de bezoeker weten. Met de voorstelling 'Zomertrilogie' (regie Ivo van Hove), de première van 'La grande bouffe' (regie Johan Simons), de TA-junior voorstelling 'Het feest van het GROTE geld' met 30 Amsterdamse jongeren, openbare repetities bij Ubu (regie Sebastian Nübling), een kookworkshop met Caspar Burgi (bekend van NET5's Born2cook), een presentatie van Adelheid Roosen, een masterclass toneelschrijven met Simon Stephens en zoveel meer komt iedereen extatisch en excessief aan zijn trekken.

zomertrilogie: het ware leven ontvlucht
Goldoni's lichtvoetige komedie toont de materialistische excessen en amoureuze ontwikkelingen van een familie uit de gegoede burgerij. Een stuk over liefde in tijden van crisis. Het ensemblestuk, in regie van Ivo van Hove, gaat op 17 januari 2010 in première.

di 16 t/m za 20 feb (m.u.v. 18 feb)
aanvang 19:30, rabozaal stadsschouwburg

la grande bouffe: een ode aan de consumptie
Johan Simons brengt de wereldberoemde film La grande bouffe over het vrijwillige, genotvolle sterven op toneel. Voor Simons geeft de culinaire collectieve zelfmoord een keihard beeld van onze consumptieve samenleving. Productie: Toneelgroep Amsterdam/NTGent.

do 25 t/m za 27 feb try-outs, zo 28 feb première, 3 t/m 6 mrt aanvang 20:30, grote zaal stadsschouwburg

het feest van het GROTE geld: juniorproductie
Vrij geïnspireerd en geassocieerd op Goldoni's Zomertrilogie serveert TA-junior een feestelijke theatrale happening, gespeeld, gemaakt en gevierd door 30 leerlingen van vijf verschillende Amsterdamse scholen.

di 16 t/m zo 21 feb
diverse aanvangstijden, studio1 stadsschouwburg

theatrale lezing: zielepijn met hugo koolschijn
Exclusief voor tamtam brengt Hugo Koolschijn - reeds jaren als acteur verbonden aan Toneelgroep Amsterdam - zijn theatrale lezing van Tsjechov's literaire pareltje Zielepijn.

do 18, zo 21, do 25 feb, do 4, vr 5 mrt
aanvang 18:30, foyer stadsschouwburg

locatievoorstelling: carrefour
Carrefour is een prikkelende locatievoorstelling van de jonge regisseur Jorinde Keesmaat. Met teksten van Jan Fabre als ruggengraat, word je als bezoeker meegenomen op een persoonlijke zoektocht in een onpersoonlijke consumptiemaatschappij.

do 25 t/m zo 28 feb, wo 3 t/m za 6 mrt
stadsschouwburg

themamiddag: de rijkdom van nederland
Ella Vogelaar, Halleh Ghorashi, Yasemin Tumer, Fatima Sabbah, Fatima Elatik, Jale Simsek, Zohreh Soltani, Ozden Yalim en Adelheid Roosen trokken heel Nederland door en kozen vijf representatieve multiculturele vrouwencentra die bewust vertrekken vanuit de kracht én de rijkdom van de migrantenvrouwen. Ze vroegen tegelijkertijd vijf kunstenaars om vanuit verschillende disciplines - én in samenwerking met de vrouwen - de vijf verhalen van deze initiatieven/projecten op kunstzinnige wijze te presenteren. Productie: Toneelgroep Amsterdam / Female Economy Foundation / Adelheid Roosen.

za 6 mrt
aanvang 15:00, stadsschouwburg

workshop: eten bij een topkok
Onder leiding van topkok Caspar Burgi, bekend van NET5's Born2cook, leert men de sterren van de hemel koken.

za 27 feb
aanvang 15:00, stanislavski stadsschouwburg

drinken en verhalen: vaders en dochters over het huwelijk Middagprogramma met drank, hapjes, muziek én gesprek. Vijf vaders en dochters delen hun verhalen over het huwelijk met het publiek.

za 20 feb
aanvang 16:00, vertrekpunt kassa stadsschouwburg

verder.
De jonge regisseur Thibaud Delpeut maakt een voorstelling op tamtam-gesneden maat. Ook zijn er workshops: scenografie & dramaturgie rondom Zomertrilogie, een masterclass toneelschrijven onder leiding van de Britse auteur Simon Stephens en een workshop acteren met TA-acteurs. Johan Simons (La grande bouffe) en Sebastian Nübling (Ubu, première 2 mei 2010) stellen hun repetities open voor het publiek. De hele Stadsschouwburg - tot Stanislavski toe - wordt bedolven onder foto's en videoprojecties.

Houdt de website www.tga.nl in de gaten voor meer informatie.

EINDE PERSBERICHT