Gemeente Cromstrijen


Aangepast plan voor Numansdorp Zuid

19-01-2010

Een ambitieus plan voor de Molenpolder en de Torensteepolder in Numansdorp. Dat was het Masterplan Numansdorp Zuid dat de gemeenteraad in 2007 in ontvangst nam. De taak aan de gemeente om het plan te beoordelen: 'zijn de plannen goed voor de gemeente Cromstrijen en hoe kunnen ze nog beter worden?' De projectontwikkelaars stelden onlangs hun plannen in overleg met de gemeente bij. Zij passen nu nog beter bij de visie van Cromstrijen.

Onderzoeken en beoordeling
Om het Masterplan goed te kunnen beoordelen lieten wij verschillende deelonderzoeken uitvoeren. De bureaus die deze onderzoeken uitvoerden, maakten gebruik van 'mensen in het veld'. Dit zijn mensen die dagelijks te maken hebben met de (Cromstrijense) praktijk. Met de resultaten en aanbevelingen uit deze onderzoeken gingen wij aan de slag. Wij wogen ze af en legden ze voor aan een speciaal samengesteld kwaliteitsteam. Dit team adviseerde ons over de stedenbouwkundige aspecten.

Programma van eisen
Uiteindelijk moet onze beoordeling van het Masterplan in een programma van eisen komen. In dit programma komen de onderwerpen stedenbouw, voorzieningen, verkeer en recreatie en volkshuisvesting aan bod. Om een goede basis te hebben voor het programma, leggen wij de gemeenteraad zes stedenbouwkundige uitgangspunten voor.

Aangepast plan
Deze zes punten zorgen ervoor dat de projectontwikkelaars van de gemeente hun plannen aan moeten passen. Dat deden zij vast vooruitlopend op de raadsvergadering op dinsdag 16 februari 2010 waarin de gemeenteraad een definitief besluit neemt over de punten.

Meer informatie
Eind week 4 ontvangen alle huishoudens in Klaaswaal en Numansdorp een nieuwsbrief over de 6 stedenbouwkundige uitgangspunten, de wijzigingen van het plan en een uitnodiging voor de informatieavond op 9 februari om 19.30 uur in Sporthal Cromstrijen. De nieuwsbrief kunt u hieronder vast downloaden.