Politie Drenthe

Dinsdag

Provincie Drenthe, 16-02-2010

Rijverbod voor fietser

ASSEN Maandagavond kreeg een 32-jarige Assenaar een rijverbod van 8 uur uitgereikt voor rijden onder invloed van alcohol op zijn fiets. De man stak met zijn fiets ter hoogte van de Andrej Sacharovweg te Assen plotseling de weg over. Hierbij zag hij een auto over het hoofd met als gevolg een aanrijding. Er was geen sprake van lichamelijk letsel, alleen lichte schade aan fiets en auto. De fietser moest een blaastest ondergaan en bleek te hebben gedronken. Agenten hielden de man aan en namen hem mee naar het politiebureau. Via de ademanalyse scoorde de man 680 ug/l (1,6 promille) waarna hij een rijverbod van 8 uur kreeg. Tegen de man werd ook proces-verbaal opgemaakt. (20100009685)

Aangehouden na controle

RODEN De politie heeft maandagavond een 52-jarige inwoner uit Roden aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De man viel op door zijn afwijkende rijgedrag. De politie gaf hem op de Plataanweg in Roden een stopteken. De man overhandigde de agent een rijbewijs dat in 1996 verlengd had moeten worden. De man moest een blaastest ondergaan en bleek te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en bij de ademanalyse op het politiebureau scoorde hij 320 ug/l (0,7 promille). Tegen de man werd voor beide feiten een proces-verbaal opgemaakt. (2010009672)

Autobrand

HOOGEVEEN Dinsdagavond heeft een autobrand aan De Ruyterstraat plaatsgevonden. Rond 22.00 uur kreeg de meldkamer een melding binnen van een autobrand. Ter plekke troffen agenten een brandende personenauto aan. De brandweer bluste de brand. De brand is vermoedelijk aan de binnenkant van de auto ontstaan. De auto brandde volledig uit. De politie gaat niet uit van brandstichting. (2010009683)

Huisvuilcontainers uitgebrand

MEPPEL In de nacht van maandag op dinsdag kreeg de meldkamer een melding binnen van een containerbrand aan de Bevrijdingslaan. Ter plekke troffen agenten twee brandende huisvuilcontainers aan tussen twee woningen. De brandweer ontfermde zich over de brandende containers. Oorzaak van deze brand is onbekend. (2010009693)

Woning uitgebrand

DONDEREN Maandagmiddag is een woning aan de Norgerweg uitgebrand. Rond 13.45 uur kreeg de meldkamer een melding van een uitslaande woningbrand aan de Norgerweg. Ter plekke kwamen de vlammen al hoog uit het rieten dak. De politie zette direct de Norgerweg af en de brandweer begon met blussen. De brandweer kon niet voorkomen dat de woning als verloren beschouwd kan worden. Er raakte niemand gewond bij deze brand. De politie sluit brandstichting uit. De brand is mogelijk ontstaan bij een houtgestookte centrale verwarming. (2010009628

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.