Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 februari 2010

Onder invloed, geen rijbewijs en openstaande boetes

Hengelo

Een 49-jarige automobilist uit Hengelo werd dinsdagmorgen 16 februari aangehouden. Bleek dat hij o.a. onder invloed verkeerde en zijn rijbewijs ongeldig was verklaard.

Dinsdagmorgen 16 februari omstreeks 01.45 uur werd een 49-jarige bestuurder van een auto gecontroleerd op de Louis Davidsstraat in Hengelo. Politiemensen zagen hem op de Noordelijke Esweg rijden en geconstateerd werd dat een achterlicht van de auto defect was. Hiervoor wilden ze de man aanspreken en nadat hij was gestopt, bleek dat er behoorlijk diep in het bekende glaasje was gekeken. De man sprak met dubbele tong en hij werd meegenomen naar het bureau voor de ademanalyse, deze wees 1.2 promille uit. Op het bureau werd bovendien duidelijk dat het rijbewijs van de 49-jarige sinds 4 april 2009 ongeldig was verklaard en dat de auto waarin hij reed niet verzekerd was. Ook stonden er nog wat boetes voor hem open met een totaal bedrag van 1288 euro of 17 dagen gevangenisstraf.

In eerste instantie is hij voor het rijden onder invloed etc. afgehoord waarna hij opnieuw is aangehouden voor de openstaande boetes. Deze werden later in de nacht door een zoon van hem betaald zodat de man met zijn zoon naar huis kon. De nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (2010014040)

Aangehouden met gestolen auto

Haaksbergen

Een 17-jarige jongen uit Eibergen werd dinsdagmorgen in Haaksbergen als bestuurder in een auto aangetroffen. Bovendien bleek dat de auto als gestolen gesignaleerd stond.

Dinsdagmorgen 16 februari werd omstreeks 01.20 uur op de Kolenbranderweg in Haaksbergen een personenauto gecontroleerd met daarin drie inzittenden. Achter het stuur zat een 17-jarige jongen uit Eibergen. Hij werd aangehouden en toen bleek dat de auto waarin de drie zaten als gestolen stond gesignaleerd. Op de 15e februari was in Noordoost Gelderland aangifte van de diefstal gedaan door de 19-jarige eigenaresse uit Eibergen, de zus van de 17-jarige.

De 17-jarige verklaarde dat de auto van zijn zus was en dat hij de auto wel mee mocht nemen. Na ruggespraak met politiemensen in Noordoost Gelderland werd besloten dat zij de 17-jarige op zouden halen en zouden overbrengen naar Apeldoorn voor verder onderzoek.

De andere twee inzittende konden naar huis. Een 17-jarige jongen uit Neede belde zijn ouders die hem kwamen halen. Een 15-jarige meisje uit Borculo gedroeg zich erg recalcitrant, haar ouders waren niet te bereiken en zij vond het nodig een van de politiemensen uit te schelden waarop ze is aan gehouden en voor de rest van de nacht is opgesloten. Zij zal in de loop van de dinsdag worden afgehoord en aan haar zorgkader worden overgedragen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010014039 / 4036)

Man van geld beroofd onder bedreiging van mes

Enschede

Een 19-jarige Enschedeer werd maandagavond de 15e februari omstreeks 21.45 uur beroofd van 20 euro. Hij was samen met een evenoude vriend, ook uit Enschede, bij het snookercentrum aan de Beltstraat in Enschede. Vlak voor de ingang werden ze aangesproken door een man die hen bedreigde met een mes en geld wilde. De 19-jarige pakte een briefje van 20 euro uit zijn portemonnee en gooide dit op de grond. De man pakte dit op en rende weg.

Het gaat om een man van tussen de 25 en 25 jaar ongeveer 1m 85 lang en gekleed in een grijs vest met capuchon, een bruine jas en een spijkerbroek. De politie wil graag in contact komen met mensen die e.e.a. hebben gezien en wellicht iets meer over deze man weten. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente team Enschede-Centrum via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010014010)

Rijbewijs ingevorderd na 1.75 promille

Oldenzaal

Een 43-jarige automobiliste uit Denekamp mocht maandagmorgen 15 februari haar rijbewijs inleveren. De ademanalyse constateerde om 06.20 uur een alcoholpromillage van 1.75 promille. Zij werd gecontroleerd op de Denekamperstraat in Oldenzaal en overgebracht naar het bureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010013766)

Eenzijdige aanrijding met letsel

Borne

Maandagmorgen 15 februari om ongeveer 08.20 uur werd een aanrijding gemeld op de A35 bij Borne. Bleek dat een 41-jarige automobilist uit Hengelo in een bocht ter hoogte van Azelo door vermoedelijk de gladheid van de weg is gegleden en in de berm tegen een paar bomen tot stilstand was gekomen. Het slachtoffer werd met behulp van de brandweer uit de auto gehaald en door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is afgesleept. (2010014061)
Politie Twente