Beeldbibliotheek van Shutterstock bereikt 10 miljoen beelden 16/02/2010 10:03

PR Newswire

NEW YORK, February 16, 2010 /PRNewswire/ --

- Er zijn sinds 2003 meer dan 125 miljoen beelden gedownload van Shutterstock, wat het bedrijf de leider maakt op het gebied van abonnementen voor beelden zonder royalty's

Shutterstock(R) heeft vandaag aangekondigd dat het zijn 10 miljoenste beeld heeft toegevoegd, een mijlpaal die de snelle groei van het bedrijf en zijn toewijding voor visuele media van hoge kwaliteit en afkomstig van het publiek onderstreept.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20080910/NYW066LOGO )

In een typische week voegt Shutterstock 80.000 nieuwe beelden toe - dat is bijna acht beelden iedere minuut - en dit biedt ontwerpers, bloggers, adverteerders, publicaties en marketers een continue stroom van verse, nieuwe inhoud. Shutterstock brengt de talenten samen van meer dan 200.000 digitale fotograven en illustratoren overal in de wereld, die geld verdienen elke keer dat klanten hun beelden downloaden. Het recensieteam van Shutterstock bekijkt elk beeld op kwaliteit en of het voldoet aan de standaarden en dwingt een van de hoogste normen af in de beeldbusiness. Net 40 procent van de beelden die opgestuurd worden door goedgekeurde kunstenaars worden geaccepteerd.

Het 10 miljoenste beeld van Shutterstock is gemaakt door Matthew Jacques uit Bedford, Nova Scotia, Canada. Jacques stuurde een dramatisch beeld op van twee mannelijke Dall schapen die met hun hoorns tegen elkaar stootten tegen een achtergrond van sneeuw, een foto gemaakt in een wildpark in Nova Scotia. Jacques levert sinds 2006 foto's aan Shutterstock. Hij begon foto's te maken als een hobby, maar Jacques heeft onlangs zijn verdiensten van Shutterstock gebruikt om te investeren in een professionele eenoogspiegelreflex camera en heeft zijn werk uitgebreid en maakt nu foto's van motorsport, huwelijken en portretten. "Mijn hobby betaalt voor zichzelf", zei Jacques. "Dat is wat Shutterstock en de online verkoop van online voorraad voor mij gedaan heeft."

Shutterstock loopt voorop in foto's en illustraties in voorraad op basis van abonnementen en het bedrijf heeft meer dan 125 miljoen downloads van beelden geleverd aan klanten sinds het in 2003 werd opgericht. Shutterstock is nog steeds de grootste beeldbibliotheek met abonnementen in de wereld.

Grafisch ontwerpers zijn hun abonnement bij Shutterstock als een zakelijk instrument van onschatbare waarde gaan beschouwen. Ieder abonnement biedt onmiddellijke toegang tot een voortdurend groeiende bibliotheek die het gemak levert van bestanden met hoge resolutie, beelden zonder watermerk en een eenvoudige prijsstructuur die in elk budget past. Klanten hebben vrijwel onbeperkte creatieve opties bij het gebruik van Shutterstock beelden. Deze beelden worden aangeboden met een licentie zonder royalty's. Shutterstock garandeert de wettelijke integriteit van ieder beeld met een waarborg van US $ 10.000.

De baanbrekende strategie van Shutterstock heeft het bedrijf geholpen de beelden-per-abonnement markt te overheersen te midden van een industrie van imitatoren. "Wij hebben onze plaats als de nummer één site voor beelden-per-abonnement verdiend door inventief te zijn en door ons eigen succesvol zakelijk model op te bouwen", zei Jon Oringer, de oprichter en CEO van Shutterstock. "Anderen proberen onze 25-per-dag abonnement te imiteren, maar de klanten zijn niet gek. Zij komen naar Shutterstock in de verwachting dat zij de meest vernieuwende oplossingen voor de beelden die zij nodig hebben zullen vinden en wij werken er hard aan om hun verwachtingen te overtreffen."

Over Shutterstock(R)
Shutterstock is in 2003 opgericht en is het grootste fotobedrijf met foto's in voorraad in de wereld dat op abonnementen gebaseerd is. Zijn uitmuntende verzameling van foto's, illustraties en vectoren gecombineerd met een selectie van vernieuwende, gebruikersvriendelijks abonnementplannen hebben Shutterstock een vertrouwde bron voor een groeiende groep klanten gemaakt. Shutterstock was het eerste bedrijf met abonnementen en zonder royalty's dat redactionele foto's aanbiedt en een videobibliotheek heeft opgezet. Shutterstock Footage biedt een allesomvattende bibliotheek met videoclips zonder royalty's die beschikbaar zijn per fragment of via een abonnement. Meer informatie is te vinden op: http://www.Shutterstock.com.

Noord-, Midden- En Zuid-Amerika, Australië, Azië, Afrika: Felicia Morton, Morton PR, Inc., Verenigde Staten: +1-646-649-5708; Europa: GlobalCom PR-Network, Continentaal Europa: +49-89-360363-42, VK: +44-20-7388-9988; press@shutterstock.com;