Gemeente Hilversum

Jongeren en politici in gesprek over veilig uitgaan op de Groest

publicatiedatum: vrijdag 12 februari 2010

Hilversumse jongeren gaan op maandag 15 februari in gesprek over veilig uitgaan in Hilversum met wethouder Jeugdzaken Erik Boog, raadsleden en professionals uit het veld.

Vijf jongerenteams zijn met een camera op pad gegaan om het uitgaansgebied van Hilversum op hun eigen manier vast te leggen. Hoe kijkt de Hilversumse jeugd aan tegen de veiligheidskwestie? De teamleden hebben jongeren in het uitgaansgebied naar ervaringen en verhalen gevraagd. Een belangrijke vraag daarbij is hoe jongeren zelf kunnen bijdragen aan een veiligere sfeer tijdens het uitgaan. Het filmmateriaal wordt op 15 februari door de teams gepresenteerd. Op basis van prikkelende stellingen gaan de aanwezige professionals en jongeren met elkaar in gesprek.

U bent van harte uitgenodigd om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn. Om 18.30 uur worden de belangrijkste conclusies en aanbevelingen uit de bijeenkomst op originele wijze aan de wethouder aangeboden. Aansluitend is er de mogelijkheid om tot 19.00 uur aan de aanwezige jongeren en politici vragen te stellen. Een persbericht met de belangrijkste inhoudelijke resultaten van het evenement zal op dinsdag 16 februari verspreid worden. Dit zal dan ook hier op hilversum.nl verschijnen

Het debat vindt plaats in restaurant Puur Smaeck op de Kampstraat 18-20 te Hilversum.