Gemeente Hilversum

Deelnemers LeerWerkLoket tonen hun kookkunsten

publicatiedatum: maandag 15 februari 2010

Karin Walters, wethouder Sociale Zaken, brengt op maandag 15 februari een bezoek aan leerlingen die een koksopleiding volgen via het LeerWerkLoket Gooi en Vechtstreek.
De leerlingen laten hun kookkunsten zien door het bereiden van een diner voor de wethouder en ongeveer twintig andere genodigden. Dit zijn werkgevers en participanten in het LeerWerkLoket. Doel van dit werkbezoek is om te zien, te horen en vooral te proeven hoe de leerlingen hun opleiding, die ze door bemiddeling van het LeerWerkLoket volgen, ervaren.

LeerWerkLoket
Het LeerWerkLoket is sinds de zomer van 2009 actief. Veel werkzoekenden en jongeren hebben de weg naar het LeerWerkLoket gevonden om zich te laten adviseren over loopbaan, competenties en scholingsmogelijkheden. Het LeerWerkLoket biedt trajecten aan waarbij de combinatie van leren en werken centraal staat.

Wethouder Karin Walters licht toe: "Ik ben zeer benieuwd naar de ervaringen van de leerlingen. Is de combinatie van werken en leren een leukere manier om je diploma te halen? Voelen ze zich al een echte kok?." Gedurende de avond zal ook het jeugdwerkloosheidplan worden toegelicht en bediscussieerd. "En natuurlijk ben ik ook nieuwsgierig naar het menu en hoe het zal smaken. Het is een spannende avond voor de leerling-koks!"

Het LeerWerkLoket is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Hilversum, Huizen, Blaricum, Eemnes, Laren, Muiden, Bussum, Weesp, Naarden, Wijdemeren, Kamer van Koophandel Gooi, Eem, -en Flevoland, UWV WERKbedrijf Gooi Noord en Gooi Zuid, VNO-NCW West, MKB, Gewest Gooi en Vechtstreek, ROC van Amsterdam Gooi en Vechstreek, RBL en COLO.